Susam yağı kullanın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2012 Güncelleme 04 Nisan 2012, 00:00
Susam yağı kullanın

İÇİNDEKİLER

Ekmekleriniz sebepsiz yere kolayca küfleniyorsa ekmeği sakladığınız kutu ya da kapları her hafta sirkeli su ile silin.
Mayonezde zeytin yerine susam yağı kullanmak kıvamının daha iyi tutmasını sağlarken, uzun süre de bozulmamasına sebep olacaktır.
Buzdolabında canlılıklarını kaybeden yeşillikleri yıkayarak 1 yemek kaşığı limon suyu eklenmiş 2 litrede 10-15 dakika bekletirseniz eski diriliklerine kavuşurlar.
Kızartma yağının uygun sıcaklıkta olup olmadığını kontrol etmek için bir parça ekmek içi atılır. Ekmek hızla yükseliyorsa yağ kızmış demektir.
Dondurucudan çıkardığınız etin daha çabuk çözülmesi için üzerine tuz dökmelisiniz.
Haşlanmış patateslerin rengini koruması için suyuna bir kaşık sirke ekleyin.