Memesiz kalmak kaderiniz olmasın

Kanser nedeniyle göğsü alınan kadınlara müjde! Yeni bir yöntemle memesiz kalmak tarih oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2012 Güncelleme 09 Şubat 2012, 00:00
Memesiz kalmak kaderiniz olmasın

İÇİNDEKİLER

Meme geçmişten günümüze kadın bedeninin en önemli unsurlarından biri olmuş ve olmaya devam ediyor. Dişiliğin yanısıra, üretkenliğin, anneliğin ve cinselliğin bir simgesi olan meme dokusu çeşitli hastalıklara yakalanabilmekte. Bu hastalıklardan belki de en korkutucu olanı elbette ki meme kanseri. Meme kanserinin tipine, yaygınlığına veya diğer bir takım kriterlere gore meme dokusu kısmen veya tamamen alınır.

EN GÜVENİLİR
Amerikan Hastanesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'nden Dr. Reha Yavuzer, kadınları memesiz kalmaktan kurtaran mastektomi yöntemini sizler için anlattı. Mastektomi denilen ameliyatın meme kanseri tedavisi için halen en yaygın kullanılan ve en güvenilir yöntem olduğunu vurgulayan Dr. Reha Yavuzer, "Mastektomi nedeniyle meme dokusu alınan bir kadının meme dokusunun yeniden yapılandırılması işlemine meme rekonstruksiyonu deniyor" dedi.

YÖNTEMLER
Dr. Reha Yavuzer, yeniden meme oluşturmak için kullanılabilecek yöntemleri şöyle sıraladı: "Hastanın karın bölgesinden alınan doku ile meme onarımı yapılır. Ancak bunun için karın dokusunun biraz sarkık ve yağlı olması gerekir. Ayrıca bu yöntem çok zayıf ve çok küçük memesi olan hastalarda uygun bir seçenek değildir. Karın dokusunun uygun olmadığı hastalarda kullanılabilecek diğer dokular sırt, kalça ve bel bölgelerinde bulunur. Eğer bu yöntemle birlikte meme protezi de kullanılacaksa protez, kasın altına yerleştirilir ve daha iyi bir göğüs şekli elde edilmeye çalışılır."

SİLİKONLAR KANSER YAPMAZ
Silikon meme protezleri tüm dünyada uzun bir geçmişe sahiptir. Gerçekleştirilen bütün çalışmalar silikon meme protezinin kanserle bir ilişkisi olmadığını göstermiştir. Konulan silikon protezler meme dokusunun veya kas dokusunun arkasında yer alır. Bu nedenle gerek meme muayenesi için gerekse ultrasonografi ve mammografi için engel teşkil etmez. Bu konuda
içiniz rahat olsun.

REHA YAVUZER