Kalbe doğal destek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2012 Güncelleme 16 Ocak 2012, 00:00
Kalbe doğal destek

İÇİNDEKİLER

Son zamanların güzellik ve sağlıkta faydalarıyla öne çıkan meyvesi avokado... Bu egzotik meyve, A, D, E ,C vitaminleri, yağında oleik ve lioleik asit gibi doymamış yağ asitleri ve protein içerir. Salatası, makarna sosu, ezmesi dışında cildimizin en önemli dostu olarak bilinir. Yaprak ve meyveleri tansiyon düşürücüdür. Yaprakları kabız yapıcıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirici ve kolesterol düşürücüdür. Kalp ve damar hastalıkları için en doğal meyvedir. Avokado, metabolizmanın karbonhidrat, protein ve yağ oranlarını düzenleyici olarak görev yapar. İçeriğinde doğal olarak bulunan E vitamini, kırışık giderici ve güneşin yıpratıcı etkilerine karşı etkilidir. Cildin su ihtiyacını karşılar.

PÜRÜZSÜZ CİLTLER İÇİN SALATA YAPIN
Avokado'yu salata olarak yemek istediğinizde meyve uzunlamasına ortadan kesilir, iri çekirdeği çıkartılır. Ezilir ve kırmızı biber, tuz, karabiber, limon ilave edilip karıştırılır. Veya üzerine sarımsaklı yoğurtla da yenilebilir. Birkaç kaşık bal ve dövülmüş ceviz, fındık, badem ile de bedeni güçlendirici olarak kullanılabilir.

ŞEKERİN DOSTU
Mutfaklarımızın demir başı yemeklerimizin lezzetlendiricisi soğan eski Mısırlılar'dan beri başta antibiyotik ve afrodizyak etkileriyle çok kullanılan bir sebzedir. Organik asitler, A, B, C, vitaminleri ve şeker içeren soğan sindirim sisteminde çok etkilidir. İştah açar, mide asitlerini artırarak hazmı kolaylaştırır, bağırsak hareketlerini hızlandırır ve gaz gidericidir. Kan şekerini düşürür.
Haricen kullanımda antiseptik özeliği ile yaraları steril eder.
Bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi son derece faydalı vitamin ve maddeler içerir. Prostat, romatizma hastalığı, sık idrara çıkma, romatizma ağrılarını azaltıcı, kan şekerini düşürücü etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini ve kalbi güçlendirir. Ödem atıcı etkisiyle zayıflamaya da büyük ölçüde yardımcı olur.

SOĞAN ÇORBASI
3 bardak su
3 orta boy beyaz soğan
Maydonoz
Kırmızı biber
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağ
SOĞANLAR küçük halkalar şeklinde doğranır, suya atılır. Kaynamaya bırakılır. 15 dakika sonra içine maydonozlar ince ince kıyılarak diğer baharatlarla ve zeytinyağı ile bir taşım daha kaynatılır.
Zayıflama ve vücut direncini arttırmak için içilir.

Herbalist IŞIK KIRGIZ