Okuldaki tehlike!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2011 Güncelleme 27 Eylül 2011, 00:00
Okuldaki tehlike!

İÇİNDEKİLER

Okulların açılmasıyla birlikte toplu yaşama alanlarını kullanmaya başlayan alerji hastalığı bulunan çocuklar, enfeksiyonlara karşı daha fazla korunmasız ve bulundukları ortamdan çok fazla etkileniyor. Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu, aileleri ve okul yöneticilerini tehlikelere karşı uyarıyor!

AİLELERİN HAKLI KORKUSU
Kalabalık ortamlarda ders görmeye başlayan alerjik çocukların ailelerinin büyük bir korku yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu, astım alevlenmesinin yüzde 80'inin üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla tetiklendiğini belirtiyor. Çocuklarda çevre koşullarının, hırıltı, nefes darlığı, öksürük şikayetlerini arttırdığını, artan şikayetlerin daha fazla ilaç kullanmak anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Nuhoğlu, "Alerjik astım tedavisinde asıl hedef; daha az enfeksiyon geçirmek ve bu enfeksiyonları göğse inmeden atlatmak" diyor.

SU VE SABUN
Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu, okullarda enfeksiyonların yayılmasını önleyen en iyi yolun el temizliğinden geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuşuyor: "El dezenfeksiyonu yapan jeller bakterileri yok ederken, virüslere karşı etkileri hala tartışılıyor. Kimyasallardan uzak kalan, su ve sabuna rahatça ulaşılabilen okulda eğitim alan çocuklar daha sağlıklı bir kış geçirir."


PROF. DR. YONCA NUHOĞLU