Doğal tatlı ikramı

Yazın en sevilen meyvelerinden incir, kan şekerini düşürücü etkisinin yanı sıra; baş ağrısından selülite kadar birçok soruna da etkili bir çözüm oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2011 Güncelleme 01 Temmuz 2011, 00:00
Doğal tatlı ikramı

İÇİNDEKİLER

İşte yazla bütünleşmiş bir meyve daha; incir. Haşmetli ve bereketli incir ağacının meyveleri adeta bize sunulan doğal bir tatlı ikramı gibi... Kalorisi nispeten yüksek ama neyse bitkisel lif oranı da aynı derecede zengin, bu da şeker içeriğinin hemen kana karışmasını engelliyor. İyi bir potasyum kaynağı incir! Potasyum, özellikle işlenmiş, yani pakete girmiş gıdaları çok tüketenlerde çok önemli çünkü bu gıdalarla gereksiz yere fazla miktarda sodyum alıyoruz farkında bile olmadan ve bu sodyum, bedendeki karşıtı olan potasyum ile dengelenmediğinde bu bize yüksek tansiyon, ödem, selülit ve bazen de baş ağrısı olarak geri dönüyor. İncir aynı zamanda mükemmel bir vitamin kaynağı, alfabedeki bütün harflere sahip!

ŞEKER HASTALARI İÇİN...
İncirin yapraklarının kan şekerini düşürücü etkisinin olduğunu öğrendiğimde, doğanın o muazzam dengesine bir kere daha hayran olmuştum. Bir çalışmada; İnsüline bağımlı tip-I Diyabet hastalarında, kahvaltıda incir yaprağı çayı verilmiş ve kan şekeri üzerindeki etkilerine bakılmış. Hastalar, her zamanki diyetlerine devam etmiş, uygulanan insülin miktarı da aynıymış. Testin birinci ayında hastalara incir yaprağı çayı içirilmiş, ikinci ayında da geleneksel başka bir çay. Hastaların kan şekerleri ile ilgili bütün parametreler takibe alınmış. Yemek sonrası kan şekeri değerleri, incir yaprağı çayı verilen grupta, kontrol grubuna göre, daha düşük çıkmış. İncir çayı tüketiminin şeker hastalarında yemek sonrası kan şekeri kontrolünde faydalı olacağı sonucuna varılmış.

YEŞİL ÇAYLA HARMANLAYIN!
İncir yaprağı toplayın. Gölge, nemsiz bir yerde kurutun. Kuru nane hazırlar gibi ufalayın ve ağzı sıkı cam kavanozlarda saklayın. Benim tavsiyem, eğer tansiyonunuz yüksek değilse bu incir yapraklarını yeşil çayla harmanlamanız. Bir tatlı kaşığı yeşil çay ve bir tatlı kaşığı kurutulmuş incir yaprağı, 250 cc kadar bir büyük kupa kaynar su için yeterli. 10 dakika demleyin çay gibi, günde iki kere tüketin hemen yemeğin ardından, doğaya güvenin, sağlıkla kalın.