Kramplara yeşil erik!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2011 Güncelleme 21 Haziran 2011, 00:00
Kramplara yeşil erik!

İÇİNDEKİLER

Tam bir B grubu vitaminleri deposu yeşil erik, özellikle de folik asit diye adlandırdığımız B vitamini türünden çok zengin ki bu vitamin sinir sistemi sağlığı için çok önemli öyle ki gebeliğinde bu vitamini az tüketen annelerin bebeklerinde santral ve çevresel sinir sistemi defektleri görülüyor. Ne dersiniz, gebelerin canının yeşil erik çekmesi bundan olmasın?

B VİTAMİNİ YÜKLÜ
B grubu vitaminleri, yalnızca bebeklerin değil, sizin sağlığınız ve güzelliğiniz için de çok önemli. Cilt ve kemik iliği başta olmak üzere vücutta hızlı üreyen tüm hücrelerin kendini yenilemesi için çok önemli bu vitamin. Yani hem cildinizin hem de kan hücrelerinizin yenilenmesi için elzem. Potasyum ve magnezyum açısından çok zengin olan yeşil erik, kalp ve kas sağlığınız için de oldukça faydalı çünkü her iki mineral de kas kasılması için hayati.

MİNERAL TAKVİYESİ
Bacaklarınıza çok fazla kramp giriyor ve özellikle geceleri krampla uyanıyorsanız tam da mevsimindeyken bolca istifade edin bu meyveden. Uzun süre geçmeyen kramplarda ise mutlaka aile hekiminize danışın, altta yatan daha ciddi bir problem olabilir veya ilaç şeklinde mineral takviyesi almanız gerekebilir.

DETOKSA DA UYGUN
EKŞİ tadıyla aynı zamanda iyi bir detoks meyvesi yeşil erik, böbreklerinizin çalışmasını ve toksin atılmasını hızlandırır içerdiği organik meyve asitleriyle. Kalorisi düşük olduğu için de diyet listelerinin en masum ama en lezzetli kaçamağıdır. Bir kerede rahatlıkla yarım kilo yeşil erik yiyebilirsiniz istiyorsanız, ancak daha fazlasından kaçının. Unutmayın, her şeyin fazlası zarar! Sağlıkla ve güzellikle kalın, doğaya güvenin…