Yakınlarınızda bir dut ağacı varsa şanslısınız, dut dalları meyvelerle dolup eğilmeye başladılar bile. Yalnızca bizim değil tüm dünyanın çok değer verdiği bu meyve adeta bir sağlık ve güzellik cevheri.
Dut bileşimi o kadar zengin ki sağlığınız ve güzelliğiniz için neredeyse her şey var. İçeriğindeki en baskın bileşenler, meyveye tatlı lezzeti veren früktoz başta olmak üzere doğal şekerler. Kolay kana karışan bu şeker formları, dozunda tüketildiğinde iyi bir ara öğün olacaktır. Bu şekeri dengelemek istercesine, dut yapraklarının da kan şekerini düşürücü etkisi var. Benim şeker hastalarına sıklıkla önerdiğim masum bir bitkisel destek.
Eğer şeker hastasıysanız veya kan şekeriniz yükselmeye meyilli ise bu en verimli mevsiminde faydalanın dut yapraklarından. En etkili, en masum ve en ucuz bitkisel ilaçlardan biridir dut yaprakları. Bu yaprakları topladıktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde, geniş bir tepsi üzerinde, küflendirmeden kurutun. Kuru nane hazırlıyor gibi ufalayın ve cam kavanozda saklayın. İşte size her yemekten sonra tüketebileceğiniz masum ve etkili bir kan şekeri dengeleyici çay formülü;
ŞEKERİNİZİ DENGELER
1 tatlı kaşığı kurutulmuş dut yaprağı
1 tatlı kaşığı yeşil çay
1 küçük kabuk tarçın Bütün malzemeyi porselen demliğe koyup, üzerine bir büyük kupa dolusu kaynar su ekleyip daha sonra, alttaki çaydanlığın buharı ile 15 dakika demlenmesine izin verin. Yemek sonrası afiyetle için, bu formülü düzenli olarak uzun süre kullandığınızda birkaç ay içerisinde, kullandığınız ilaçlar veya diyetiniz aynı olmasına rağmen kan şekerinizin daha düşük çıktığını ve ilaç ihtiyacınızın azaldığını göreceksiniz.
Ancak bu çayı hayatınıza sokar sokmaz ilacınızı azaltmayın. Buna haftalık, hatta duruma göre günlük kan şekeri takiplerinizi tablo haline getirip doktorunuza sunduktan sonra doktorunuzla birlikte karar verin. Zaten takiplerinizde kan şekerinizin istikrarlı bir şekilde düşük seyrettiğini gören
hekiminiz ilaç dozunuzu azaltacaktır.