Kavun zamanı

Yazın vazgeçilmezi kavun, raflarda yerini aldı. Kavun ile toksinlerinizden kurtulun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2011 Güncelleme 16 Haziran 2011, 00:00
Kavun zamanı

İÇİNDEKİLER

Bu güzel bereketli yaz meyvesi hem sağlık hem güzellik kaynağı. Kavunun en önemli özelliği çok etkili bir toksin atıcı olması. Vücuttan birçok toksinin, sindirim artığının ve hatta ağır metallerin atılmasına yardım eder ve bu da size daha duru bir cilt olarak yansır. Yalnız kavunun bu etkisinden faydalanmak için önemli püf noktaları var. Birincisi; çoğu insanın yaptığı gibi yemeğin hemen üzerine yememek gerekiyor bu çok şekerli meyveyi, en az 2 saat geçmeli. Eğer isterseniz kavunla günlük detoksunuzu bile yaparsınız. Bunun püf noktası da şu; sabah uyanır uyanmaz aç karna bir koca dilim kavun yiyin ve üzerine oda ısısında su için. Bu hem böbreklerinizi hem de bağırsaklarınızı çalıştıracaktır. Kavun aynı zamanda tam bir vitamin ve mineral deposudur. A ve C vitaminleri ile potasyum ve magnezyum içeriği oldukça zengindir. Kavun, maskelerde de kullanabileceğiniz bir meyve ancak bunun da püf noktaları var. En önemlisi, çok şekerli bir meyve olduğu için direkt olarak yüze sürülmesi pek uygun değil. Bazı kombinasyonlar yapmak gerekiyor.

SIKIŞTIRICI TONİK
1 ince dilim kavun
Birkaç damla limon suyu
Birkaç damla balsamik sirke
1 kahve fincanı gülsuyu
1 kahve fincanı maden suyu

Kavunu iyice ezip suyunu bir tülbentten süzerek alın. içerisinde hiç katı madde kalmasın, daha sonra diğer malzemeyi ekleyin ve cam şişede buzdolabında saklayın. Bu toniği cildinizi temizledikten sonra sabahve yatmadan önce uygulayayın. Temizler, ferahlatır, sıkıştırır ve canlandırır. Buzdolabında 4-5 gün dayanır.

LİFLERİNİ İYİCE AYIRMAK ŞART
1 kibrit kutusu büyüklüğünde kavun
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı yoğurt kaymağı
Önce kavunu iyice ezin veya blenderdan geçirin ki lifleri iyice ayrılsın. Daha sonra da diğer malzeme ile iyice çırpın, göz çevresini koruyarak tüm yüze ve boyna sürün. Yarım saat beklese iyi olur. Yüzünüzü yıkayıp ardından gülsuyu veya maden suyu, onlar da yoksa soğuk içme suyu ile durulayın.