Yeme de sür!

Ananas, şeftali ve vişne gibi leziz meyvelerle yapılan maskeler, cilt güzelliğinin anahtarı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2011 Güncelleme 12 Haziran 2011, 00:00
Yeme de sür!

İÇİNDEKİLER

Yaz, o muhteşem meyveleriyle birlikte geldi. Bu meyveleri hem içten hem dıştan, güzelliğimiz için kullanmanın tam zamanı. Hemen hemen tüm yaz meyvelerinde, cildimizde peeling temizliği yapan meyve asitleri, canlandıran ve yaşlanmayı geciktiren anti-aging etkili anti-oksidanlar, cildimizi besleyen vitaminler, neme doyuran ve kırışıklık oluşumunu azaltan aktif maddeler mevcut. En pahalı kremlerin, maskelerin etkisini elde edebiliriz bu güzel meyveleri akıllıca kullanırsak. Peki, akıllıca kullanmak ne demek? Asit oranları farklı meyveleri diğer malzemelerle dengelemek, yağlı ve kuru ciltlere aynı meyveyi ayrı ayrı uyarlamak gibi birçok püf noktası vereceğim sizlere...

Pembe yanaklar için
3-4 adet vişne
1 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı Vişneleri blenderdan geçirip yoğurda karıştırın, zeytinyağını ekleyin. Göz çevresi hariç yüz ve boynunuza hafifçe sürün ve 15 dakika bekleyin. Sonra iyice yıkayıp, cildinizi gülsuyuna batırılmış pamukla silin.

Ananas maskesi
1 ince dilim ananas
1 çay kaşığı taze süt kaymağı
1 çay kaşığı bal Ananası ve diğer iki malzemeyi blenderda bir püre halinde karıştırın daha sonra ince pamuklu bir tülbente bu maskeyi emdirin. Tülbente gözleriniz için delikler açmanızı öneririm. Sonra bu tülbenti yüzünüze ve boynunuza serin ve en az 15 dakika bekletin, daha sonra yüzünüzü yıkayıp, son olarak maden suyu ile durulayın.

Canlandırıcı şeftali
1 şeftali
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı arı poleni Şeftaliyi iyice ezip, tüm malzemeyi karıştırın, yüz ve boyna yedirin, yarım saat bekletin, sonra ciltten kir çıkarır gibi ovalayarak maskeyi çıkarın, hem üstteki ölü tabaka çıkacaktır hem de şeftalideki antioksidanlarla cilt canlanıp, arı polenindeki vitamin ve enzimlerle beslenecektir.