Bikini kılavuzu

Beğendiğiniz her bikini veya mayoyu almadan önce; vücut şekliniz için hangi modelin uygun olduğunu öğrenin. Böylece plajda göz kamaştırın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2011 Güncelleme 12 Haziran 2011, 00:00
Bikini kılavuzu

İÇİNDEKİLER

Artık tatil zamanı... Kadınlar, bu sene de bikini ve mayo seçiminde kararsız kaldı. Eğer vücudunuzu iyi tanımıyorsanız, burada vereceğimiz ipuçları ile kusurlarınızı gizleyebilir, seçiminizi ona göre yapabilirsiniz.

BELİ KALIN OLANLAR
Beliniz vücudunuza göre kalınsa, koyu renk tercih etmeli ve bikini yerine mayo giymelisiniz. Verev desenler belinizi ince gösterecektir. Drapeli mayolarda belinizin ince görünmesine yardımcı olurlar. Yan tarafları delikli mayolar sizi ince gösterir.

BÜYÜK GÖĞÜSLÜLER
Üçgen kesimli mayo ve bikinilerden uzak durmalısınız. Bu hem büyük gösterecek, hem de kenarlardan taşacaktır. Bikininizin üstü kapalı olursa bu göğüslerinizi toparlar ve küçük gösterir. Kruvaze kesimleri deneyin ve iri desenlerden uzak durun.

KISA GÖVDELER
Kısa gövde bacak boyunuzu uzun gösterir. Ama mayonuz ıslandığı zaman bunun tam tersi de olabilir. Bu nedenle 2 parçalı mayoları tercih edin. Alt tarafta ince çizgilerin olduğu modeller de uygundur.

UZUN GÖVDELER
Uzun kesimli modelleri tercih edin. Mide bölümünde dairesel şekiller bulunan modelleri seçmeye çalışın. Ölçüleriniz ya da şekli önemli değil. Önemli olan size giden modeli seçmeniz. En moda bikiniler 2 parça olup midenizi sararak tek parça görünümünde olanlardır. Alt ve üstü ayrı takımlayabildiğiniz için de güzeldir.

GÖBEKLİ BAYANLAR
Göbekli bayanlar, bikini alt ve üstünde kapalı modelleri tercih etmeli. Midenin açığa çıkmaması için üçgen bikinilerden uzak durulmalı. Aksi halde göbekleri çok daha göze çarpar. Bikini altı konusunda da yine üstte olduğu gibi kapalı bir model tercih edilmeli. Özellikle şortlu modellerin yüksek belli kesimleri göbekli bayanlar için ideal. Bikininin kenarı, ipli ya da çok ince olmamalı. Mayo ya da bikinide, düz renkler tercih edilmeli. Aksi halde göbekteki fazlalık desenlerin daha geniş görünmesine neden olabilir. Bikini altının beli yüksek olduğundan denize girip çıktıktan sonra bikininizi biraz kıvırıp güneşlenmeyi deneyebilirsiniz.

KÜÇÜK GÖĞÜSLÜYE 'ÜÇGEN'
Göğüslerim daha büyük görünsün diyorsanız, boyundan bağlı modelleri deneyin. Her tip model küçük göğüslü hanımlara yakışacaktır. Ama dolgun görünsün diyorsanız iri desenler tercih etmelisiniz. Geometrik desenler de iri görünmesini sağlayacaktır. Küçük göğüslü kadınlar, hangi modeli beğenirlerse giyebilirler. Son yıllarda çok moda olan boyundan bağlamalı üçgen ve straplez bikinileri rahatlıkla giyebilirler. Ancak göğüsleriniz hayli küçükse, içi dolgulu, push-up'lı sutyenleri, balenli ve süngerli modelleri giyin.

KALÇALARI GENİŞ OLANLAR
Kalça ve baldırlarınız çok geniş ve yağlı ise, küçük göstermek için koyu renk alt ve açık renk üst seçin. Bu dengeleyecektir. Çok üçgen modellerden uzak durun. Bu çirkin bir görüntü de sergileyecektir. Siyahtan vazgeçmeyin...