Doğal çekicilik

Brokoli, üzüm ve elmayı tüketerek doğal yollarla alacağınız birtakım asitlerle; pürüzsüz bir cilde sahip olabilir; çekiciliğinizi arttırabilirsiniz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2011 Güncelleme 05 Haziran 2011, 00:00
Doğal çekicilik

İÇİNDEKİLER

ALA (Alfa Lipoik Asitler)
Bilinen en güçlü antioksidandırlar. Vücudu oksijen kullanımından sonra oluşan yan ürünlere karşı mükemmel bir şekilde savunur. Yağda çözünebildikleri için hücre zarını geçip hücre içindeki genetik şifreyi korurlar, bu da kansere karşı bir savunma demektir. Hücrenin enerji üreticisi, jeneratörü olan 'mitokondri' adındaki organın çalışmasını desteklerler.

Üstelik tehlikeli 'serbest oksijen yan ürünleri' de oksijenin kullanıldığı bu minik organelde oluşur ve ALA'lar, bunları daha organel düzeyinde hücre içi ve dışına dağılmadan yok ederler.
Bu oksijen yan ürünleri, deyim yerindeyse 'paslandırırlar' hücre ve dokularımızı. Bu paslanmanın ilk etkilerini de cildimizde görürüz, cilt matlaşır, kurur, kırışıklıklar ve sarkmalar ortaya çıkar. Bu asitler, vücudun doğal olarak üretebildiği maddelerdir. Üretimlerinin azalması durumunda erken yaşlanma ve kronik dejeneratif hastalıklara kapı aralanmış olur. Alfa lipoik asitler, beyin fonksiyonlarını da korurlar, katarakt oluşumunu ve zihinsel-bedensel yaşlanmayı geciktirici etkileri vardır.

Şeker hastalığının kötü sonuçlarını engelleyici etkileri vardır. Piyasadaki tabletlerden günde 50 mg.'lık bir adet alınması yeterlidir ancak bu maddeyi doğal yollardan da alabileceğiniz kaynaklar mevcuttur. Ispanak, pazı, karnabahar, brokoli, karaciğer, kırmızı et ve bira mayasında bolca bulunur.

AHA (Alfa Hidroksi Asitler)
Bu asitler birçok besinde bulunur.
Sitrik asit (turunçgillerde), malik asit (elmada), tartarik asit (üzümde), laktik asit (yoğurtta) ve glikolik asit (şeker kamışında), bu grup asitleri oluşturur. Birçok pahalı kozmetik ürün, özellikle de 'peeling' ürünü bu asitleri içerir.
Cilt üzerindeki ölü hücre tabakasını yumuşatır ve soyulabilir hale getirirler.
Böylece alttan yeni taze cilt yapımı hızlandırılmış olur. Alfa hidroksi asitler aynı zamanda kan dolaşımını artırır ve yeni hücre gelişimini uyarırlar. Uzun vadede cilt altında kollajen üretimini artırırlar.
Üzüm ve üzüm çekirdeği yağı, nar ve nar çekirdeği yağı bu asitleri bolca içerir. Elma ve balsamik elma sirkesini de bu amaçla kullanabilirsiniz.
Turunçgiller, elma, üzüm, esmer şeker ve yoğurt içeren ev maskeleri ile cildinizi ölü tabakadan kurtarıp taptaze bir cilde kavuşabilirsiniz.
Ancak bu işlemlerden sonra cildinizi etkin bir biçimde nemlendirmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.