Doktor Petit

Köpeklerin koku alma yeteneği terör ve uyuşturucunun ardından sektör değiştirdi. Fransa'da özel olarak eğitilen Petit, idrarı koklayarak prostat kanserini teşhis etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2011 Güncelleme 28 Ocak 2011, 15:59
Doktor Petit

İÇİNDEKİLER

İnsanların en yakın dostu olan köpekler artık bilimin de hizmetinde... Şimdi de erkeklerin korkulu rüyası olan prostata köpeklerin hassas burunları belirleyecek. Patlayıcı ve uyuşturucu yakalamakta kullanılan özel eğitimli köpeklerin koku almadaki yeteneğinin prostat kanserinin teşhisinde kullanılabileceği ortaya çıktı.

İDRARI KOKLUYOR
Özel eğitimli Petit isimli köpeğin kokuya karşı son derece duyarlı olması sayesinde basit bir idrar testiyle en tehlikeli kanser türlerinden biri olan prostat kanserinin teşhis edilebileceği düşünülüyor. Bu girişimin öncüsü ise Paris Tenon Hastanesi'nden ürolog ve kanser uzmanı Prof. Olivier Cussenot.

İKİNCİSİ YOLDA
Prof. Olivier Cussenot, Fransız Hava Kuvvetleri için yetiştirilen bir köpeğin prostat kanserini koklayarak anlayabildiğini ve ikinci bir köpeğin de yetiştirilmekte olduğunu belirtti. Fransız doktor, hiçbir testin bu kadar başarılı olmadığının altını çizdi. Ayrıca 1989'da köpeklerin deri kanserini de koklayarak anlayabildikleri de belirtilmişti.