Temizlikte nano teknoloji devri başlıyor!

Nano teknoloji, bulaşıcı hastalıklardan koruyor... Nasıl mı?

Giriş Tarihi 18 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 18 Ocak 2011, 11:56
Temizlikte nano teknoloji devri başlıyor!

İÇİNDEKİLER

Size el yıkama alışkanlığınızın olup-olmadığını sorduklarında cevabınız; "Kesinlikle evet!" olur, değil mi? Fakat yapılan araştırmalar bunun tam aksini kanıtlıyor. El yıkamaya yeteri kadar önem vermediğimizden dolayı toplu taşıma araçları, iş yerleri, okullar ve diğer ortak kullanım alanlarında tehlike altındayız.
Araştırma sonuçlarına göre mikroplar dokunma yoluyla çok daha hızlı yayılıyor ve ellerden ağıza çok çabuk transfer olabiliyor. Siz kişisel olarak temizliğe ne kadar önem verirseniz verin, dokunduğunuz her yerden mikropları evinize kadar taşıyabiliyorsunuz.

Fakat son yıllardaki gelişmelerden sonra "Atomsal düzeyde mühendislik" anlamına gelen nano teknolojinin temizlik malzemelerinde kullanılması mikroplardan ve hastalıklardan tam koruma sağlayabiliyor. Nano teknolojik temizlik malzemeleriyle yapılan temizlik ve bu özelliğe sahip hijyen ürünleri; bakterileri yok ederek, uzun süreli kalıcı temizlik sağlıyor.

Uzmanlar nano teknolojik temizlik malzemelerinin özellikle toplu taşıma araçları ve okullarda kullanılmasını tavsiye ediyor. Antimikrobiyal etkinlik testleri Sabancı Üniversitesi Laboratuvarları'nda yapılan nano teknolojik temizlik malzemeleri çok yakında piyasaya sürülüyor. Böylece; tüm yaşam alanlarında mikroplara ve hastalıklara karşı tam koruma sağlanabilecek.