Yüreğine sağlık

İzmirli kalp cerrahı Prof. Dr. Nejat Sarıosmanoğlu, ameliyat olmak için gün sayan küçük hastalarını 'Bekleyemeyiz' diyerek başka hastanede ameliyat etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2010 Güncelleme 26 Ekim 2010, 02:19
Yüreğine sağlık

İÇİNDEKİLER

İzmir'de bir doktorun vicdanı, 4 küçük çocuğun şifası oldu! Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi 7 Ekim 2010 hizmete girdi. Servisin sorumluluğu da Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nejat Sarıosmanoğlu'na verildi.

AMELİYATHANE YAPILIYOR
Dr. Sarıosmanoğlu, hastanede yatan ve acil ameliyat edilmesi gereken kalbi delik veya damarları doğuştan anomalili doğan bebek ve çocuklar olduğunu gördü. Neden ameliyat olmadıklarını araştıran Dr.Sarısmanoğlu, engelin 'ameliyathanenin hala yapım aşamasında' olduğunu öğrenince, hemen harekete geçti. Fedakar doktor Sarıosmanoğlu, minik hastaları şifaya kavuşturacak hayat seferlerine başladı. Aralarında yenidoğan bebeklerin de yer aldığı 4 kalp hastasını tam teşekküllü ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürerek ameliyat etti. Aydın'dan gelen ve kalbinde doğuştan delik bulunan down sendromlu 15 aylık Selin Görgülü de fedakar doktor sayesinde şifa buldu. Çocuklar ameliyat olmayı beklerken vicdanın hiç rahat olmadığını söyleyen doktor Nejat Sarıosmanoğlu, Hizmette devamlılık esastır. Ayrıca biz doktor olarak görevimizi yerine getirdik. Şimdi rahatça uyuyabilirim" dedi.