KPSS kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki hafta başlayacak Eğitim Şurası'na KPSS'nin kaldırılması konusunun gündeme damga vurması bekleniyor.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2010, 12:14
KPSS kalkıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen 18'inci Milli Eğitim Şurası 1-5 Kasım tarihlerinde Kızılcahamam'da toplanacak. Akşam'ın haberine göre, eğitimin vizyonunun belirlendiği toplantılarda onlarca konunun gündeme gelmesi ve bazı kararların alınması bekleniyor. MEB'e gelen il ve bölge raporlarında en fazla üzerinde durulan ortak konunun KPSS olması da dikkat çekiyor. Raporlarda, KPSS'nin kaldırılması ve yerine özel alan sınavları konulması isteniyor. Bazı il raporlarında da KPSS'nin yanı sıra özel alan sınavları konulması öneriliyor.

Bazı illerin raporlarda yer alan değerlendirmeleri şöyle:

- KPSS yerine, alana yönelik öğretmen seçme sınavı geliştirilerek sorular temel eğitim bilgileri, öğretmenlik alan bilgileri, genel kültür, genel yetenek bilgilerini kapsayacak biçimde hazırlanmalıdır. Sınav sonucuna adayın akademik başarısı belirli oranda yansıtılmalıdır.

- KPSS uygulaması devam ettirilmeli ancak, sınavlarda herkesin kendi branşında yarışması için branş ağırlıklı sorulara yer verilmelidir.

- KPSS'de öğretmen adayları genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarında yapılan sınavla alınmaktadır. Kendi alanlarında bilginin ölçülmesi için alan testi uygulanması gerekmektedir.

BAKANLIK ÇALIŞIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adaylarının yeterliliğini tespit etmekte uygun olmadığı düşünülen KPSS ile ilgili de ayrı sınav çalışmasını sürdürüyor.