Kurban kesim yerleri belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Siirt'te kurban kesilecek yerler belirlendi.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2010, 12:24
Kurban kesim yerleri belirlendi

İÇİNDEKİLER

Kurban Hizmetleri Komisyonu, Vali Yardımcısı Yunus Sezer başkanlığında toplanarak bir dizi karar aldı. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada; Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca tespit edilen 8 ayrı yerde kurban kesilebileceği kaydedildi.
Buna göre, kurban kesim yerleri; Sağlık Meslek Yüksek Okulu arkasındaki boş alan, Siirt Et Entegre Tesisi, Doğan Mahallesi Verem Savaş Dispanseri arkasındaki Rahimiye Öğrenci Yurdu bahçesi, Kooperatif Mahallesi Huzur-2 Sitesi karşısındaki boş alan, Ensar Camii önünde bulunan boş alan, Evren Mahallesi Polis Lojmanları içindeki boş alan, Özel Seyyid Ahmet Bedevi Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürlüğü bahçesi ve Aydınlar yolu üzerinde Behcet Aydın'a ait Aydınlar Çiftliği olarak belirlendi. Kurban satış yerinin ise Yetiştirme Yurdu karşısındaki alanda yapılacağı kaydedildi.
Komisyonca alınan bir diğer kararda ise vatandaşlar kurbanlarını yukarıda belirlenen yerler dışında, umumi hıfzıssıhha kararlarına ve sağlık şartlarına uygun olmak üzere, kendi bahçeleri içerisinde de kesebilecekler.
Kurbanların dini esaslara uygun, sağlık ve çevre şartlarını taşıyan yerlerde kesilmesi gerektiğini belirten İl Müftüsü Faruk Arvas, kesim sonunda temizliğe azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.