Evlada son öpücük

Kaderi de adı gibi acı oldu Gurbet'in. Babası trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen küçük kızının organlarını bağışladı ve yavrusuna öperek veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2010 Güncelleme 20 Ekim 2010, 23:34
Evlada son öpücük

İÇİNDEKİLER

Evlat acısının ateşi, yıllar geçse de anne ve babaların yüreğinde küllenmez! Bu kez ateş Şırnak'ta Yavuz Ailesi'nin ocağına düştü. Şırnak'ın İdil ilçesinde oturan Şükrü Yavuz'un kızı Gurbet Yavuz, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisiydi. 4 gün önce okula gitmek için evden çıkan 7 yaşındaki Gurbet, caddeden karşıya geçmek isterken bir otomobilin altında kaldı. Hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak Gurbet'in beyin ölümü gerçekleşmişti. Bir yandan evladını kaybetmenin acısını yaşayan baba Şükrü Yavuz, herkese örnek olması gereken bir karar verdi ve 'Birtanesinin' organlarını bağışladı.

ONA DAHA DOYMADIM
Gözüyaşlı baba Şükrü Yavuz, yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen kızını organ nakli öncesinde son bir kez görmek istedi. Bunun üzerine yoğun bakım ünitesine alınan baba Yavuz, kızının yanaklarından öperek veda etti. Baba Şükrü Yavuz, çocuğuna doyamadan kaybettiğini söyleyerek, "Kızımın organları toprak olmasın en azından başka insanlar yaşasın" dedi. Küçük Gurbet'in karaciğerinin iki yaşındaki bir çocuk ve on aylık bir bebeğe nakledileceği belirtilirken, böbrekleri ise Gaziantep'te iki ayrı hastaya hayat verecek.