İstanbul nasıl kurtulur!

Düşmandan kurtulan İstanbul, trafikten kurtulamadı! 6 Ekim törenleri için yine Vatan Caddesi kapatıldı. Vatandaş yolda kaldı. Akla takılan soru ise hep aynı: Gösteriler daha çağdaş olamaz mı?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2010 Güncelleme 07 Ekim 2010, 00:00
İstanbul nasıl kurtulur!

İÇİNDEKİLER

Tarih: 6 Ekim 1923... İstanbul düşman işgalinden kurtuldu... Ve 87 yıl sonra... Tarih: 6 Ekim 2010... İstanbul trafik çilesinden kurtulamadı! Nedeni ise resmi geçit için İstanbul'un ana yollarından birisi olan Vatan Caddesi'nin trafiğe kapatılması... Yıllardır süregelen bu gelenek, dün bir kez daha uygulandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklar yapıldı.

İNSANLAR İSYANDA
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutan Vekili 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve gazilerin yanı sıra öğrenciler ile vatandaşlar yerini aldı. Askerler cadde boyunca yürüdü. Tanklar geçti, konuşmalar yapıldı. Ve böylece bir 6 Ekim daha kutlanmış oldu. Ancak bu arada İstanbul'un geri kalan kısmında tam anlamıyla bir keşmekeş yaşandı. Kapanan Vatan Caddesi, peşi sıra birçok yolun da tıkanmasına yol açtı. Güzergah değiştiren araçlar, saatlerce yolda kaldı. İşine, okuluna geç kalan vatandaşlar isyan bayrağı açtı. Oysa herkesin aklında hep aynı soru vardı: Artık bu gösteriler daha çağdaş yapılamaz mı!

AVRUPA HAYRAN KALDI
Cevap ise çok uzaklarda değil, 29 Ekim'de saklıydı... Son birkaç yıldır Cumhuriyet Bayramı'nda Boğaziçi Köprüsü'nde yapılan ışıklı gösteri, 7'den 70'e herkesten tam puan almıştı. Avrupa'da bile haber olan bu gösteri, ne hayatın akışını aksattı, ne de bir sorun yaşattı! 2010 Türkiyesi'nde beklenen ise bayramlarımızın, kutlamalarımızın çok daha çağdaş olması...