Eğitime 'hijyen' molası

Sınıflar 30 Ekim'de boş kalacak, okullar domuz gribi salgınına karşı temizlenecek. Öğrencilere TRT- 3 ekranlarından telafi dersleri verilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2009 Güncelleme 27 Ekim 2009, 01:55

İÇİNDEKİLER

Kabus yayılıyor, Türkiye önlemlerini alıyor. Dünyanın savaş açtığı domuz gribine karşı ilk tedbir ise temizlikten geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bunun için 30 Ekim'de okulları kapatma kararı aldı. Bakan Nimet Çubukçu tarafından tüm illere bir genelge gönderildi. Genelgede gripten korunma ve yayılmasını önlemek amacıyla 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelindeki tüm okulların tatil edildiği belirtildi. Genelgede "Okullar, belediyeler, il özel idareleri, okul aile birlikleri, sivil toplum örgütleri ve diğer yerel kuruluşlarla işbirliği yaparak dezenfekte edilecektir" denildi.

YÖK AŞI TALEBİNDE BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için önlemlerini de aldı. Buna göre dersler bugünden itibaren TRT 3'te, saat 07:00 ile 14:00 arasında canlı yayın ile verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tatil kararı alırken gözler üniversitelere çevrildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde domuz gribi tatili olmayacağını söyledi. Özcan, "Sağlık Bakanlığımıza da aşılamaya hazır olduğumuzla ilgili bir yazı yazacağım" dedi.

MECLİS'TE DE ALARM
Günde 4 bin kişinin ziyaret ettiği Meclis'in salgına karşı korunması için harekete geçildi. Bunun için Meclis'teki her yer 29 Ekim tatilinden de yararlanılarak dezenfekte edilecek.