Virüs dersbaşı yaptı

İnsanoğlunun son kabusu, Ankara'yı esir aldı. Domuz gribi nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği Başkent'te okullar bir hafta süreyle kapatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2009 Güncelleme 26 Ekim 2009, 00:23

İÇİNDEKİLER

Sınırları aşıp Türkiye'nin kapısına dayanan domuz gribi virüsü, eğitim hayatına kilit vurdu. Ankara'da önce özel bir eğitim kurumu hastalıktan nasibini aldı. Sonra Türkiye'nin ilk domuz gribinden ölümü yine Başkent'te yaşandı. İşte bu gelişmeler üzerine valilik, "tatil" kararı aldı. Ankara Valisi Kemal Önal, bugünden itibaren Başkent'te okulların 1 hafta süreyle tatil edildiğini duyurdu. Vali Önal, domuz gribi virüsünün yayılmasını kontrol altında tutmak amacıyla, okulların tatil edildiğini söyledi.

Dershaneler de kapatıldı
"Virüsün yayılmaması için okulların tamamında dezenfekte işlemi yapılacağını'' vurgulayan Önal, "Tatil dönemiyle virüsün hızını kesmek istiyoruz'' dedi. Önal, ailelere de şu uyarıda bulundu: Virüsün yaygın olduğu dönemde veliler titiz davransın ve çocuklarını kurs, dershane ve diğer programlara da mümkünse göndermesin. Bu açıklamadan sonra Özel Dershaneler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü de Ankara'daki dershanelerde öğrenime 7 gün ara verildiğini duyurdu.

Sakarya da listede!
İstanbul,Ankara ve Diyarbakır derken domuz gribi paniği, Sakarya'da ortaya çıktı. Ailesi tarafından böbrek üstü bezi hastalığı tedavisi için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen ilköğretim öğrencisinde domuz gribi virüsü tespit edildi. Bu arada Kayseri'de de 3 kişi domuz gribi şüphesiyle hastanede gözetim altına alındı.

Son 50 yılın en büyüğü

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği'nin açıklaması, tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Domuz gribi salgınının son 50 yılın en önemli salgını olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Dünya Sağlık Örgütü, alarm düzeyini 6'ya çıkardı. Kuş gribi salgınında bu seviye 4'te kalmıştı" dedi. Bu arada ölüm riskinin hamilelerde ve kilolularda fazla olduğuna dikkat çekildi.