Gribe karşı meyve suyu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2009 Güncelleme 25 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Enfeksiyon hastalıklarından korunmanın ve sağlıklı bir ömür sürmenin yolu bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçiyor. Uzmanlar, bünyeyi sağlam tutmak ve hastalıklardan korunabilmek için bol miktarda A, C ve E vitamini ile çeşitli antioksidanlar içeren meyve suyu tüketilmesini öneriyor. Bu maddeler de aslında çok aşina olduğumuz; portakal, nar, vişne, kayısı, elma, şeftali, üzüm ve domates suyunda yoğun olarak bulunuyor. Uzmanların tavsiyelerine göre; günümüzde salgın olan gripten korunmak için, bol miktarda vücudun gribe karşı savunmasını artıran şeftali suyu, içerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltan portakal suyu ve içindeki likopen sayesinde grip ve nezleye karşı vücudu koruyan domates suyu tüketmekte fayda var. Öte yandan giderek yaygınlaşan meyve suyu tüketimi 2008 yılında 771.1 bin ton olarak gerçekleşti.