Kabus yayılıyor

Bilkent İlköğretim Okulu’nda ortaya çıkan domuz gribi kabusu Ankara’yı esir aldı. Başkent’teki virüslü kişi sayısı 26’ya ulaştı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2009 Güncelleme 17 Ekim 2009, 01:03

İÇİNDEKİLER

Meksika'da ortaya çıkan domuz gribi kabusu, sınırları aştı Türkiye'ye dayandı. Ankara Bilkent BUPS İlköğretim Okulu'nda ortaya çıkan virüs, bilançosunu arttırmaya başladı. Toplam 151 şüpheli kişiden alınan numunelerin 119'unun incelemesi tamamlandı. Yapılan testler 10 kişinin daha domuz gribi olduğunu netleştirdi. Böylece Ankara'daki vaka sayısı 26'ya ulaştı.

Kırşehir'de de aynı panik

Kabusun diğer adresi Kırşehir'di. Kamu görevlisi Ş.T.Y.(23), yüksek ateş şikayetiyle Kırşehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Muayene edilen Ş.T.Y. domuz gribi şüphesi ile müşahade altına alındı. Ş.T.Y.'nin 5 gün önce bir AB projesinden dolayı Romanya'ya gittiği belirlendi. Bu arada Sağlık Bakanlığı aşının nasıl uygulanacağını açıkladı. Buna göre risk grupları, sağlık ocaklarında aşılanacak. Aşıyı yaptırmak istemeyenler ise bunu yazılı olarak beyan edecek.

'Her şey ellerimizde'
Sayının her geçen gün artması üzerine Sağlık Bakanlığı tedbirleri hızlandırdı. Bakanlık, domuz gribinden korunmak için yürüttüğü hijyen kampanyasını önümüzdeki günlerde başlatacak. Bu kapsamda özellikle çocukları hedef alan ve halkı temizliğin önemi konusunda bilinçlendirmeye yönelik kampanyanın ilk filmi de çekildi. "Her şey ellerimizde" sloganıyla başlatılan hijyen kampanyasının ilk filminde, "Kişinin elinin dokunduğu tüm eşyalar rüzgarla dalgalanarak kişinin arkasından evine giriyor. Böylece dokunulan her şeydeki mikropların, hastalığı nasıl yaydığı" mesajı veriliyor.