Kolları olmayan gence dikiş kursu daveti

Adana'da elektrik çarpması sonucu kollarını kaybeden genç, iş bulmak için İŞKUR'a başvurdu... İş öncesi kurs için de davet geldi: El dikişciliği..!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2009 Güncelleme 13 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Adana'da elektrik çarpması sonucu kollarını kaybeden 21 yaşındaki bilgisayar programcısı Abdulvahap Berktaş, ikinci şoku İŞKUR'dan gelen davet mektubuyla yaşadı: "El ve makine dikişçisi kursuna katılın..." Abdulvahap Berktaş 1999 yılında evlerinin terasında oynarken, yakından geçen yüksek gerilim hattındaki elektrik akımına kapıldı ve 2 kattan düştü. Küçük çocuğun sağ kolu tamamen, sol kolu dirsekten kesildi. Abdulvahap, hiç ara vermeden ailesin de desteği ile önce ilkokulu sonra ortaokul ve liseyi başarıyla bitirdi.

Elin kolun yok ama dikişe gel!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programlama ve Teknolojileri Bölümü'nden de mezun olan Berktaş, iş bulup çalışmak için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürlüğü ve özel şirketlere başvurdu. 2 yıldan beri iş için çalmadık kapı bırakmayan Abdulvahap, postacının getirdiği evrakın iş daveti olduğunu düşünüp, heyecanlandı. İŞKUR'un gönderdiği evrakın " El ve makine dikişçisi kursu" daveti olduğunu görünce çok şaşırdı. Bilgisayar programcısı olarak işe girmek için 2 yıldan beri çaba gösterdiğini söyleyen Abdulvahap Berktaş, "Mesleğim konusunda yönlendirilip, iş verilmesini beklerken dikiş kursu daveti geldi. Yine de kursa gideceğim. Tek isteğim uzmanlık alanımla ilgili bir işe girmek" dedi.