Hayatına parası yetmedi!

Diyaliz hastası adama 17 bin TL toplandı. 9 yıl sonra böbrek bulundu Ama test ücreti bin 500 TL'yi ödeyemedi, böbrek başkasına nakledildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2009 Güncelleme 10 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ümraniye Vergi Dairesi'nden 2009'da malulen emekli olan Mehmet Ali Karagöl (49), 10 yıl önce kronik böbrek yetmezliğine yakalandı. Böbreklerinin ikisi de iflas eden Karagöl'ün tek umudu böbrek nakli oldu. İki yıl önce Yeditepe Hastanesi'nde nakil için sıraya girdi. Ancak operasyon için gereken 28 bin lirayı ödeyecek gücü yoktu. Karagöl'ün durumuna çok üzülen kızı Bahar da (13) gerekliği paranın bulunması için Vergi Dairesi Başkanlığı'na "Ne olur yardım edin" şeklinde e-posta yolladı.

Yardımın bir şartı var...

Bunun üzerine çalışanlar arasında 17 bin TL toplandı. Fakat Karagöl, nakil olduğunda bu parayı kullanabilecekti. Geçen hafta da uygun böbrek bulundu. Büyük sevinç yaşayan Karagöl hemen hastaneye gitti. Ama cebinde sadece 50 TL olan Karagöl'den testler için bin 500 TL istendi. Bankada yardım parası olduğunu söylese de kimse Karagöl'ü dinlemedi! Testleri yaptıramayınca böbrek, sıradaki diğer hastaya nakledildi.

Vergi dairesini suçladı

Tam 9 yıldır beklediği şansın ellerinin arasından kayıp gittiğini söyleyen Mehmet Ali Karagöl'ü kızı Bahar teselli ediyor. Karagöl, "Vali yardımcısı yazı yazsa da Vergi dairesi parayı ödemeye yanaşmadı. Hayatımla oynadılar" dedi.