Maç Sonuçları

Akhisarspor avantajı cebine koydu | Ümraniyespor 0-1 Akhisarspor GENİŞ ÖZET

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Akhisarspor, Ümraniyespor deplasmanından 1-0'lık galibiyet ile döndü.

Giriş: 03 Nisan 2019, Çarşamba 22:13 Güncelleme: 04 Nisan 2019, Perşembe 02:06

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Akhisarspor, Ümraniyespor deplasmanından 1-0'lık galibiyet ile döndü. Akhisarspor'un golünü 86. dakikada Bokila kaydetti.

Ümraniyespor ile Akhisarspor arasındaki karşılaşmanın rövanşı 24 Nisan Çarşamba günü oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada sağ kanattan gelişen Ümraniyespor atağında Alaaddin'in ortasında Emircan'ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

39. dakikada sol taraftan Regattin'in ortasında Ümraniyespor defansından seken topu alan Güray'ın ceza sahası dışından gelişine çektiği şutta top üstten auta çıktı.

45+1.dakikada Serkan Göksu'nun ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Lukac kornere çeldi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Akhisarspor, deplasmanda Ümraniyespor'u 1-0 yendi.

50. dakikada Vasilogiannis'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

54. dakikada sağ kanatta topla buluşan Vasilogiannis, meşin yuvarlağı ceza sahası içine kadar sürdü. Bu oyuncunun sağ çaprazdan sert şutunda top az farkla dışarı çıktı.

63. dakikada Emircan Altıntaş'ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Leandrinho'nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten oyun alanını terk etti.

82. dakikada Bokila'dan aldığı topla rakiplerinden sıyrılan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Manu, kaleci Metin Erol'u geçmeyi denedi ancak araya giren Metin topu ayaklarıyla takım arkadaşına kazandırdı.

85. dakikada yaklaşık 30 metreden Timur'un sert vuruşunda kaleci Lukac topu son anda kornere çeldi.

86. dakikada Akhisarspor öne geçti. Ani gelişen atakta rakip yarı sahadan aldığı topla rakiplerinden sıyrılan Manu'nun yerden ortasına penaltı noktası civarında Bokila'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve konuk ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı.

MAÇIN ARDINDAN

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Ümraniyespor sahasında Akhisarspor'a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından iki takım teknik direktörleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İyi mücadele ettiklerini ifade eden Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, "İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Son vuruşlarda yetersizdik. 86'ncı dakikada üst üste pozisyona girdik. Korner kullandık. İki oyuncumuz altyapılarda öğretilen taktik faul yapılması gereken, kartın görülmesi gereken pozisyonda temizliklerinden dolayı yapmadı ve yediğimiz golle 1-0 bitirdik. Rakibimiz geçen senenin kupa şampiyonu. Bir maç kaybettik. Tekrarı var, sorun değil. Lige dönmek zorundayız. 6 puan değerinde maçlarımız var. Adana Demirspor ve Altınordu ile oynayacağız. Yoğun bir program var. 1-0 kaybettik ama ikinci maç için ümitlerimiz devam ediyor. Çocuklar da çok üzgün. Futbolda bunlar da var. Yaşaya yaşaya deneyim yaşıyorsunuz. Bugün becerikli değildik" ifadelerini kullandı.

AKHİSARSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERCAN KAHYAOĞLU: ZOR GEÇECEĞİNİ BİLİYORDUK

İyi bir rakibe karşı oynadıklarını belirten Akhisarspor Teknik Direktörü Ercan Kahyaoğlu ise, "Düşündüklerimizin yapmanın sevincini yaşıyoruz. Maçın bu şekilde gitmesini bekliyorduk. İyi bir rakiple oynadık. Zor geçeceğini biliyorduk. Fırsatları yakaladık. Son bölümünde daha çok bizim düşündüğümüz şeyler oldu. Neticeyi aldık. Gol yemeden gol atmayı düşünüyorduk. Bunu da başardık" dedi.


Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Abdulkadir Bitigen xx, Aleks Taşçıoğlu xx, Mustafa Savranlar xx

Ümraniyespor: Metin xx, Alaaddin xx, Merthan xx, Tarık xx, Yasir xx, Serkan xx, Muhammed xx, Emircan xx, Vasilogiannis xx, Recep xx, Atabey x

Yedekler: Burak, Appindangoye, Timur, Leandro, Bahadır, Uğur, Diabang

Teknik Direktör: Ahmet Taşyürek

Akhisarspor: Lukac xx, Zeki xx, Cocalic xx, Caner xx, Kadir xx, Aykut xx, Rotman xx, Bilal xx, Güray xx, Regattin xx, Manu x

Yedekler: Halil, Fatih, Vrsajevic, Barbosa, Eray, Onur, Hasan, Sissoko, Bokila, Cikalleshi

Teknik Direktör: Cem Kavçak

Sarı Kart: Rotman (Akhisarspor)