Maç Sonuçları

Ümraniyespor Trabzonspor'u kupadan eledi!

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Trabzonspor, Ümraniyespor'a 3-1 mağlup olarak kupaya veda etti. Trabzonspor, kendi evindeki ilk maçta Ümraniyespor ile 0-0 berabere kalmıştı. Maçta Trabzonspor'un kazandığı bir penaltı ise VAR kararıyla iptal edildi.

Giriş: 26 Şubat 2019, Salı 22:04 Güncelleme: 27 Şubat 2019, Çarşamba 09:12

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Ümraniyespor'a 3-1 yenilen Trabzonspor, kupa dışında kaldı. Eşleşmenin ilk maçında Trabzonspor, Ümraniyespor ile kendi evinde 0-0 berabere kalmıştı. Trabzonspor'un golü Nwakaeme'den gelirken Ümraniyespor'un golleri Leandrinho, Emircan ve Atabey'den geldi.

MAÇIN ARDINDAN

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde Ümraniyespor, Trabzonspor'u 3-1'lik skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Müsabaka sonrası iki takımın teknik adamları basın toplantısında konuştu.

Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, kupada yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını belirtirken, "İlk 15 dakika kötü başladık. Tam oyun formatımızı ele aldığımızda golü yedik. Rakibimiz bizden çok üstün. Oyunun kırılma anı Yusuf'un oyundan çıkmasıyla biraz daha rahatladık. Çok söylenecek bir şey yok. Böyle büyük bir camia karşısında, futbolu tutkuyla yaşayan Trabzonspor var. Anlatılacak bir şey değil. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. Yarı finaldeki olası rakipler için de tercih yapmayı doğru bulmadığını dile getiren Taşyürek, "Tercih hakkımız yok. Bizim yaşadığımız olay hayal ötesi. Buradan sonrası için tercih yapmayı mantıklı bulmuyorum" dedi.

KARAMAN: "HİÇBİR AÇIKLAMA BENİ BU PENALTIYA İNANDIRAMAZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman kupaya veda ettikleri için üzgün olduklarını vurgulayarak, "Öncelikle kaybettiğimiz için üzgünüz. Birçok konuda sağduyuyla yaklaşıp camiaya yakışan duruş sergilemeye gayret gösteriyoruz. Spora adil bir gözle bakma peşindeyiz. Camiamızın beklentileri var. Bunlara cevap veremeyebilirsiniz ama bu şekilde olması adil değil. Pozisyonu içeride izledim. Bir şey görmeye çalışıyorum. Bir yere koyamıyorum. O zaman her ceza sahasındaki müdahaleye bu karar veriliyorsa o zaman ben savunma oyuncusu oynatmayayım. Hiçbir açıklama beni bu penaltıya inandıramaz. Önemli bir hata. Bu Trabzonspor mensubu olarak değil, spor ferdi olarak yaptığım bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.

RECEP YOĞURTÇU: "TARİHE NOT DÜŞTÜK"

Trabzonspor'u eleyerek Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdıran Ümraniyespor'da Başkan Recep Yoğurtçu, "Ümraniye'mizin tarihine tekrar bir not düştük. Bunun gururunu yaşıyoruz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdıran Ümraniyespor'da Başkan Recep Yoğurtçu İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Turu geçmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Yoğurtçu, "Ümraniye'mizin tarihine tekrar bir not daha düştük. Bir önceki turda da Fenerbahçe'yi hem içeride hem dışarıda mağlup ederek turu geçtik. Burada da Trabzonspor'u 3-1'lik net skorlara eleyerek, turu geçmenin gururunu yaşıyoruz. Ümraniye halkına hayırlı olsun. Her zaman söylüyorum. Büyük konuşmayı sevmiyorum. Bir sonraki turda kim gelirse gelsin çıkıp oynayacağız" dedi.

JOSE SOSA: "HÜZÜN DOLU BİR GECE"

Trabzonspor kaptanı Sosa, Ümraniye yenilgisi sonrası, "Acı ve hüzün dolu bir gece oldu. Bazen ders çıkarıp, geleceğe daha iyi bakabilirsin. Biz de böyle düşünmek zorundayız" dedi.

Trabzonspor'un Arjantinli yıldızı Sosa, 3-1 kaybettikleri Ümraniyespor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Kafalarını kaldırmaları gerektiğini belirten Sosa, "Bizim için acı ve kötü bir maç oldu. Böyle olmasını hiç istemezdik ve böyle olacağını da düşünmedik. Düşüncemiz maçı kontrol altına alıp, erken golü atıp, iyi oyunla iyi bir galibiyet almadık. Fırsatı yakaladık ama maalesef bizim için acı bir tecrübe oldu. Başımızı kaldırıp, yola devam etmek zorundayız. Acı ve hüzün dolu bir gece oldu. Bazen ders çıkarıp, geleceğe daha iyi bakabilirsin. Biz de böyle düşünmek zorundayız. Bizi desteklemeye gelenler için de üzgünüm. Onlara beklediklerini veremedik. Bazen acılar size büyük şeyler öğretebilir. Kafamızı kaldırıp yolumuza devam etmeliyiz" açıklamasını yaptı.

MAÇIN GOLLERİ

Spor Toto 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor, Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u da kupanın dışına iterek Ziraat Türkiye Kupası yarı finaline adını yazdırdı.

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Ümraniyespor'a konuk olan Trabzonspor'da yaklaşık 4 bin bordo-mavili taraftar tribündeki yerini aldı.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finalinde 0-0'ın rövanşında Ümraniyespor'a konuk olan Trabzonspor'da, bordo-mavili taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda deplasman tribünün yanı sıra kale arkası ve batı tribünlerinde yaklaşık 4 bin bordo-mavili taraftar takımlarını destekledi.

KARAMAN'DAN AS KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Ümraniyespor ile oynanan Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesine ilk maçtan 5 oyuncuyu değiştirerek sahaya as kadrosunu sürdü.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final'de 0-0'ın rövanş maçında Ümraniyespor'a konuk olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Ünal Karaman, as takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam ilk maçta forma verdiği 6 isme bu akşam da görev verdi. Bordo-mavililerde ilk maçta görev almayan Uğurcan Çakır, Rodallega, Sosa, Abdulkadir Parmak ve Novak bu akşam Ümraniyespor karşısında 11'de görev aldı.

ÜMRANİYESPOR, TRABZONSPOR'U DA ELEDİ

Spor Toto 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor, Fenerbahçe'nin ardından Trabzonspor'u da kupa dışına itti.

Kırmızı-beyazlı ekip, TFF 3. Lig takımları Erzin Belediyespor'u 3. turda, Anagold 24 Erzincanspor'u 4. turda, 1461 Trabzon'u ise 5. turda eledi.

Ümraniyespor, son 16 turunda ise Fenerbahçe'yi 1-0 kazandığı iki maçın sonunda eleyerek çeyrek finale çıkan taraf oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, çeyrek finalde Türk futbolunda "Dört büyük" olarak adlandırılan bir başka takım olan Trabzonspor'u saf dışı bıraktı.

Ümraniyespor, yarı finalde Akhisarspor-Kasımpaşa eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

ÜMRANİYESPOR, VAR İLE PENALTI KAZANDI

Ümraniyespor, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası penaltı kazandı.

Karşılaşmanın 65. dakikasında Ümraniyespor'dan Atabey Çiçek ile Trabzonspor'dan Majid Hosseini arasındaki mücadelede hakem Alper Ulusoy devam kararı verdi.

VAR'ın uyarısıyla pozisyonu videodan yeniden izleyen Ulusoy, meşin yuvarlağın Hosseini tarafından elle oynandığı gerekçesiyle penaltıya hükmetti.

Penaltı atışını kullanan Emircan Altıntaş, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

TRABZONSPOR'UN PENALTISI VAR'A TAKILDI

Trabzonspor'un kazandığı penaltı, VAR incelemesi sonrasında iptal edildi.

Müsabakanın 71. dakikasında sağdan ceza sahasına giren Abdulkadir Parmak, Yasir Subaşı ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Alper Ulusoy, penaltı noktasını gösterdi.

Alper Ulusoy, VAR'ın uyarısıyla pozisyonu videodan bir kez daha inceledi ve kararından vazgeçti.

NWAKAEME ZOR OLANI YAPTI

Trabzonsporlu futbolcu Anthony Nwakaeme, yaklaşık 1 metreden topu boş kaleye gönderemedi.

Müsabakanın 83. dakikasında Abdulkadir Parmak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan gönderdiği top kaleci Burak Öğür'ü de geçti.

Arka direğe hareketlenen Nwakaeme, uygun durumda meşin yuvarlağı üstten auta attı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Spor Toto 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor, Trabzonspor'u 3-1 yendi.

Çeyrek final ilk maçında Trabzon'dan 0-0 beraberlikle dönen kırmızı-beyazlı takım, adını yarı finale yazdırdı.

55. dakikada Ümraniyespor beraberliği yakaladı. Recep Aydın'ın şık pasında soldan ceza sahasına giren Yasir Subaşı, çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Uğurcan Çakır'dan seken topu arka direkteki Leandrinho ağlara gönderdi: 1-1

57. dakikada sağdan ceza sahasına girerek bir rakibinden sıyrılan Ekuban'ın karşı karşıya vuruşunda kaleci Burak Öğür güçlükle topu kontrol etti.

62. dakikada Sosa'nın sağdan ortasında Rodallega altıpas gerisinde uygun durumda kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak geldiği kanattan auta çıktı.

65. dakikada Ümraniyespor penaltı kazandı. Ceza sahasında Atabey Çiçek ile Hosseini arasındaki mücadelede hakem Alper Ulusoy önce devam kararı verdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden gelen uyarı üzerine pozisyonu görüntüden yeniden inceleyen Ulusoy, penaltıya hükmetti. 66'ncı dakikada penaltı atışını kullanan Emircan Altıntaş, kaleci ile meşin yuvarlağı ayrı köşelere yolladı: 2-1

71. dakikada sağdan ceza sahasına giren Abdulkadir Parmak, Yasir Subaşı ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Alper Ulusoy penaltı kararı verdi. VAR'ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ulusoy, kararından vazgeçti.

81. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Nwakaeme dönerek vuruşunu yaptı. Savunmaya çarpan topa arka direkte Batuhan Artarslan dokunamayınca meşin yuvarlak kornere çıktı.

82. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına sarkan Rodallega ceza sahası içi sol çaprazda kaleci Burak Öğür ile karşı karşıya kaldı. Kolombiyalı futbolcu, Burak'ın açısını kapatması nedeniyle daha uygun durumdaki Ekuban'ı gördü. Bu oyuncunun ceza sahası yayı içinde uygun durumda vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan döndü.

83. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda Muhammed Gönülaçar'dan topu kapan Abdulkadir Parmak, meşin yuvarlağı yerden sert bir şekilde altıpasa gönderdi. Arka direkte uygun durumdaki Ekuban'ın yaklaşık 1 metreden boş kaleye vuruşunda, top üstten auta gitti.

90+7. dakikada Ümraniyespor bir gol daha buldu. Vasilogiannis'in uzun pasında kendi yarı alanından hareketlenen Atabey Çiçek, Trabzonspor yarı alanını geçerek sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Atabey, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından ağlara gönderdi: 3-1

Müsabaka Ümraniyespor'un 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Alper Ulusoy xx, Samet Çiçek xx, İbrahim Bozbey xx

ÜMRANİYESPOR: Burak xx, Alaaddin xx, Appindangoye xx, Merthan x, Yasir xx, Muhammed xx, Recep xx, Serkan, Emircan xx, Atabey xx, Leandro x

YEDEKLER: Metin, Vasilogiannis, Bahadır, Uğur, Tarık, Gökhan Lale, Madinda

TEKNİK DİREKTÖR: Ahmet Taşyürek

TRABZONSPOR: Uğurcan xx, Kamil Ahmet xxx, Hüseyin xxx, Hosseini xxx, Novak xx, Abdulkadir Parmak xx, Sosa xx, Nwakaeme xxx, Ekuban xx, Yusuf xxx, Rodallega xx

YEDEKLER: Arda, Muzaffer, Murat, Toure, Hasan Batuhan, Ali Osman, İbanez

TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman