Maç Sonuçları

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Başakşehir Hatayspor’u tek golle geçti!

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Süper Lig lideri Medipol Başakşehir, evinde Hatayspor’u ağırladı.

Giriş: 22 Ocak 2019, Salı 16:25

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Süper Lig lideri Medipol Başakşehir, evinde Hatayspor'u ağırladı. Mücadeleden, 1-0 galip ayrılan Başakşehir, rövanş mücadelesi öncesi avantajı elde eden taraf oldu. Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren gol 32. dakikada Adebayor'un ayağından geldi.

HATAY 10 KİŞİ
Hatayspor'da Nimaga, direk kırmızı kart gördü. Rakibi Uğur Uçar'a sert bir müdahalede bulunan Nimaga, önce sarı kart gördü. Ardından VAR'a giden hakem Abdülkadir Bitigen, pozisyonu tekrar inceledi ve Nimaga'yı direkt kırmızı kartla soyunma odasına gönderdi.



PALUT: "UMUDUMUZU 2'NCİ MAÇA TAŞIYACAK BİR SKOR ELDE ETTİK"
Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut, alınan mağlubiyetle ilgili olarak, "Son 16 turunda Başakşehir takımın kompakt oyununa karşı biz de mücadele ederek karşılık verdik ve birlikte durduk. Dönem dönem iyi işler yaptık. Umutlarımızı 2'nci maça taşıyacak bir skor elde ettik. 2'nci maçta elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Başakşehir ile iç sahada oynayacakları rövanş maçıyla ilgili de konuşan Palut, "Gençlerbirliği maçı son derece önemli. Karabükspor maçı öncesi burada 1-0'lık mağlubiyetle son 8 için umutlu bir skorla gittiğimiz için bu rotasyonu yarıda bırakabiliriz. 5-6 ilk 11 oyuncusunu rövanşta kullanabiliriz. Hatay şehrinin beklediği büyük takımı ağırlama pozisyonu var. Kendi seyircimiz karşısında ezilmek istemiyoruz sonuna kadar mücadele ederek maçı Antakya'da oynayacağız" dedi.

AVCI: "YARINDAN İTİBAREN TRABZONSPOR'A ÇALIŞACAĞIZ"
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son 16 turu ilk maçında avantajı ellerine geçirdiklerini belirterek, " Hatayspor'u takımı ve hocalarını tebrik etmemiz lazım. Planı organizasyonu olan bir hocaları var. İyi bir takımla oynadık. Oyun konsantrasyonumuzla iyi başladık. İyi işler yaptık. İyi işler yaptıkça da pozisyonlar elde ettik. Hareketlilik ve koşu, oyunda olması gerekiyor. Gol öncesinde rakibimiz bizi cezalandırabilirdi ama dönüşte gol attık. Enine hiç istemediğim bir pastan rakibe pozisyon verdik. Sayısal anlamda iyi pozisyonumuz var ama daha çok üretebilirdik. 83'ünücü dakikadan sonra daha çok pozisyona girmeliydik. Üretemedik. Olumlu olumsuz taraflara bakacağız. Bir alt takıma karşı galip gelsek de oradaki maç zor görünüyor Yarıdan itibaren Trabzonspor ile belki final değil ama dersimize çalışacağız" dedi.

"SERDAR'IN OYUNU BENİ TATMİN ETTİ"
Avcı, yeni transfer Serdar Taşçı için ise, "Bire bir çalışmalarını sürdüren, sağlık ekibinden verileri adlımızda 50-60dakika planlıyorduk. Oyunda problem yaşamadığımız için devam etti. Oynatarak şu an itibariyle Mahmut'ta sakatlıktan yeni çıktı. Adebayor'u da Robinho'yu Arda'yı da belirli sürerler kulandık. Genele bakınca daha iyi olabilir ama beni tatmin etti" ifadelerini kullandı

MAÇTAN DAKİKALAR
18'inci dakikada gelişen Medipol Başakşehir atağında Jojic'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Napoleoni'nin yaptığı vuruşta kaleci Ömer topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerde Attamah kafa vuruşu Ömer'den döndü. Dönen topta Napoleoni'nin şutu üst direğe çarparak dışarı çıktı.

31'inci dakikada Hatayspor gole çok yaklaştı. Başakşehir kalecisi Volkan Babacan'ın hatalı pasıyla pozisyon yakalayan Hatayspor'da Korkishko tarafından çekilen şutu Volkan kurtardı devamında Gökhan Karadeniz altı pas üzerinden şutun çekti ancak top üstten auta gitti. '

32'nci dakikada Başakşehir öne geçti. Ceza sahasında sıfıra inan Soner Aydoğdu'nun yerden ceza sahasına gönderdiği topa dokunuş yapan Adebayor, Başakşehir'i öne geçirdi. 1-0

Maçın ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

46'ncı dakikada organize gelişen Başakşehir atağında Adebayor yerden pasını Soner'e çıkardı, Soner'in gelişine vuruşuna kaleci Ömer müdahale etti ve top üst direkten auta çıktı.

55'inci dakikada Hatayspor beraberliğe yaklaştı. Honore Gomis'in sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutu kaleci Volkan kornere gönderdi.

65'inci dakikada Başakşehir farkı 2'ye çıkarma şansını yakaladı. Arka direkte boş kalan Napoleoni topu müsait pozisyonda auta gönderdi.

77'nci dakika Hatayspor beraberliğe çok yaklaştı. Uzak mesafeden Caner'in kaleye gönderdiği aşırtma şutu Volkan Babacan kornere çeldi.

Maç Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

ROBİNHO VE SERDAR TAŞÇI İLK KEZ

Medipol Başakşehir'de transfer döneminde kadroya katılan Robinho ve Serdar Taşçı, turuncu-lacivertli formayı ilk kez resmi bir maçta giydi. Serdar Taşçı, mücadeleye ilk 11'de başlarken, Brezilyalı yıldız Robinho 64'üncü dakikada Adebayor'un yerine oyuna dahil oldu.

STAT: 3'üncü İstanbul Fatih Terim

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen, Serdar Diyandin, Kemal Elmas

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan - Uğur, Attamah, Serdar Taşçı, Hafez, Soner, Gökhan İnler, Napoleoni (Dk 85 İrfan), Jojic, Elia (Dk. 64 Arda), Adebayor (Dk. 64 Robinho)

HATAYSPOR: Ömer- Murat, Mehmet Dingil, Soner, Yasin, Diallo (Dk. 74 Caner), Hamidou, Tom (Dk. 46 Nimaga), Gökhan, Korkhisko, Gomis (Dk. 66 Mirkan)

GOLLER: Dk. 32 Adebayor (Medipol Başakşehir)

KIRMIZI KART: Dk. 85 Nimaga (Hatayspor)

Maç özetini izlemek için TIKLAYIN