Titre Avrupa Fırtına döndü

Barcelona, Liverpool, Inter ve A.Villa gibi devleri yenerek tarih yazan Bordo-Mavililer dün de Inter'i deplasmanda devirip Avrupa'ya yine korku saldı .

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2011 Güncelleme 15 Eylül 2011, 01:55
Titre Avrupa Fırtına döndü

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor gururumuz oldu... Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan Bordo-Mavililer Inter'i Giuseppe Meazza'nın çimlerine gömerek tarih yazdı. Bir dönem Barcelona, Inter, Liverpool ve Aston Villa'yı yenerek Türk futbolunun gururu olan ve yıllardır aldığı bu önemli galibiyetlerle anılan Trabzonspor uzun süren bir beklemenin ardından yeniden ses getirdi.

1. MAÇTA LİDERLİK
Şampiyonlar Ligi'nde grubunda oynadığı ilk maçta İtalyan futbolunun dev armadası Inter'i 1-0 yenen Bordo-Mavili takım aldığı bu galibiyetle büyük ses getirirken Avrupa'nın devlerine, "Bu sezon beni de hesaba katın" mesajını verdi. Futbol otoritelerinin büyük bir kısmı Inter'in farklı bir galibiyet alacağını beklerken Fırtına oynadığı etkili ve akıllı futbolun karşılığını 3 puanla almayı başardı. Ayrıca daha 1. maçın sonunda grubunda liderlik koltuğuna oturdu.

HEPSİNİ KUTLUYORUM
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçtan sonra futbolcularının gösterdiği performans ve mücadeleden çok memnun olduğunu söyleyerek, "Bize bu zaferi yaşatan futbolcularımı yürekten kutluyorum. Oyuncularım söylediğimiz her şeyi yerine getirdi. Şampiyonlar Ligi'ne Inter gibi bir devi yenerek başlamak büyük bir olay. Ancak asıl mücadele bundan sonra başlayacak" dedi. Güneş hemen bu galibiyeti unutmaları ve lige dönmeleri gerektiğinin de altını çizdi.