İzmir'de derbi ateşi

Atatürk Stadı'ndaki tarihi buluşma için büyük güvenlik önlemleri alındı. Maça 50 binin üzerinde taraftar bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2011 Güncelleme 16 Eylül 2011, 00:39
İzmir’de derbi ateşi

İÇİNDEKİLER

Bank Asya 1. Lig yarın çok önemli bir buluşmanın heyecanını yaşayacak... Ezeli rakipler Göztepe ve Karşıyaka tam 7 yıl sonra Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Dev derbi öncesinde İzmir'de adeta hayat durmuş durumda.

39. DERBİ OYNANACAK

İlk olarak Milli Lig'in kurulduğu 8 Mart 1959'da Alsancak Stadı'nda karşılaşan Göztepe ile Karşıyaka toplam 19 sezon ayn liglerde mücadele etti. Fakat son yıllarda Göztepe'nin sürekli alt liglerde yer alması nedeniyle ezeli rakipler bir türlü karşılaşamadı. Son olarak 8 Şubat 2004'de yapılan derbide Karşıyaka, Göztepe'yi 5-2 yenmeyi başarmıştı. İki takım arasında 18'i Süper Lig'de olmak üzere toplam 38 maç oynanırken 15 kez Karşıyaka, 14 kez de Göztepe kazandı. Kaf-Kaf 51, Göz-Göz ise 39 gol atmayı başardı.

İKİ TAKIM DA YARA SARMAK İSTİYOR
Derbiye saatler kala polis çok büyük güvelik önlemleri aldı. Karşıyaka'ya stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında bilet verilirken, dev maçı 50 binin üzerinde taraftarın izlemesi bekleniyor. Bank Asya 1. Lig'deki ilk hafta maçlarından yenilgiyle ayrılan iki takım da derbi galibiyetiyle gülmek istiyor. Derbiyi Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.