Kuruluş Osman Abdurrahman Alp kimdir? Abdurrahman Alp tarihte var mı? İşte hayatı

Kuruluş Osman Abdurrahman Alp kimdir? Çarşamba akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman'ın yayınlanan 6. bölümünde izleyicilerin dikkatini çeken bir gelişme yaşanmıştı. Diriliş Ertuğrul'da Abdurrahman Alp karakterine hayat veren Celal Al, Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna dahil oldu. İzleyiciler Abdurrahman Alp'i canlandıran Celal Al'ın diziye dahil olmasının ardından Abdurrahman Alp kimdir sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Abdurrahman Alp tarihte var mı? İşte hayatı...

Giriş Tarihi 22 Ocak 2020, 18:28 Güncelleme 22 Ocak 2020, 21:20
Kuruluş Osman Abdurrahman Alp kimdir? Abdurrahman Alp tarihte var mı? İşte hayatı

İÇİNDEKİLER

ATV'de izleyicisiyle buluşan Kuruluş Osman dizisinin son bölümünde izleyicileri heyecanlandıran bir olay yaşandı. Diriliş Ertuğrul'da Abdurrahman Alp karakteriyle gönüllere taht kuran Celal Al dizinin kadrosuna dahil oldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından izleyiciler şimdi Abdurrahman Alp kimdir sorusuyla ilgili araştırma yapıyor. İşte Abdurrahman Alp hakkında merak edilenler...

ABDURRAHMAN ALP KİMDİR?

Osmanlı Devleti'nin kuruluş aşamasında büyük hizmetleri olan bir komutandır. Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşı ve Aydos Kalesi'nin fatihidir. Doğum yeri ve tarihi net olarak bilinmemektedir. 1329 yılında Orhan Gazi döneminde vefat etmiştir. Kabri Eskişehir yakınlarında kendi adıyla anılan bir köyde olduğu rivayet edilir.

Abdurrahman Alp, Ertuğrul Bey ile başlayan hizmetini Osman Gazi ve onun oğlu Orhan Gazi dönemine kadar devam ettirdi. Osmanlı Devletinin büyüme aşamasında bir çok kale fethine ve meydan savaşlarına katıldı. Akçakoca, Samsa Çavuş ve Konur Alp İznik ve İzmit çevresi ile meşgul olur iken Abdurrahman Gazi'de İstanbul tarafındaki kalelere akınlar düzenleyerek Bizans askerlerini şaşkına çevirdi. İstanbul'dan gelmesi muhtemel olan saldırıları önledi. Çünkü Bizans tekfurları elit askerlerini gazilere karşı savaşması için gönderiyordu. Abdurrahman Gazi ve alpleri bu seçkin Bizans askerlerini düzenlediği akınlar ile bertaraf edip geri çekilmelerini sağladı.

Gaziler geceleyin uyumazlar, gündüzleri ise at sırtından inmezlerdi. Buraları Müslüman toprakları yapma azmi ile kanlarını, canlarını feda edip hayırla yad edilmek adına çalıştılar.

CELAL AL KİMDİR?

Celal Al, 1982 yılında Artvin'de doğmuştur. Celal Al 185 cm boyunda ve 87 kilodur. Oyunculuk üzerine eğitimini tamamlayan Celal Al, 2012 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol alarak kariyerine önemli bir adım atmıştır.

TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin kadrosunda yer alarak Abdurrahman Alp karakterini canlandırmıştır.

Celal Al son olarak ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna katıldı.