Kuruluş Osman Alişar tarihte kimdir? Alişar tarihte var mı? İşte Alişar'ın hayatı...

Milyonlarca izleyicinin merakla beklediği Kuruluş Osman dizisi bu akşam saat 20.00'de ATV ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor. Dizide dikkat çeken karakterlerden birisi de Alişar oldu. Kuruluş Osman dizisinde Alişar karakterine Saruhan Hünel hayat veriyor. İzleyiciler özellikle şu saatlerde Kuruluş Osman Alişar tarihte kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Alişar tarihte var mı? İşte Alişar'ın hayatı...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 19:50 Güncelleme 20 Kasım 2019, 19:50
Kuruluş Osman Alişar tarihte kimdir? Alişar tarihte var mı? İşte Alişar’ın hayatı...

İÇİNDEKİLER

Bu akşam ATV ekranlarında Kuruluş Osman dizisi saat 20.00'de ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. Dizide dikkat çeken karakterlerden birisi de Alişar oldu. İzleyiciler bu nedenle özellike şu saatlerde Kuruluş Osman Alişar tarihte kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki, Alişar tarihte var mı? İşte Alişar'ın hayatı...

ALİŞAR TARİHTE KİMDİR?

Eskişehir'in, Kütahya eyaletine bağlı olduğunu ileri süren Kütahya Bey'i Germiyanoğlu Alişar Bey, adamlarından birini Eskişehir'e gönderip, pazarda satılan mallardan vergi almak istedi. Osman Bey, gelen adamı kovdu ve pazar memurlarına ekmek parası diye her yükten ikişer akça alınmak üzere bac resmi koydu.

Bu meseleden dolayı Osman Şah ile, Germiyanoğlu arasında küçük bir çatışma oldu ve Osman Bey kazandı. Kütahya ve başka taraflardan gelen Türkmenler, Karacahisar'a yerleştiler. Bundan sonra Osman Gazi bazen Eskişehir'de, bazen Söğüt'te, bazen de Karacahisar'da oturur, memleketin gelişmesine, adaletin yayılmasına ve halkın haklarının korunmasına çalışırdı.

SARUHAN HÜNEL KİMDİR?

Saruhan Hünel, 7 Ocak 1970 tarihinde İstanbul, Fatih'de dünyaya geldi. Tam adı Muharrem Saruhan Hünel olan başarılı oyuncunun Anne tarafı Bağdat'tan Türkiye'ye gelen Arap, baba tarafı ise Arnavut kökenli Selanik'lidir. Saruhan Hünel, Türk sanat müziği sanatçısı Aslı Hünel'in de abisidir. Meslek Lisesi'nde tekstil bölümü okuyan Hünel, Marmara Üniversitesi İşletme bölümünü kazandı ancak devam edemedi.

Saruhan Hünel, kariyerine mankenlik yaparak başladı. Oyunculuğa ilk adımını 20 yaşındaTRT için çekilen filmlerle atan Hünel, sonrasında şarkıcı Emrah ile birlikte 1992 yılında "Gündüzün Karanlığı", 1993 yılında "Yasak Sokaklar", 1998 yılında "Unutabilsem" dizilerinde oynadı.

Saruhan Hünel, 2003 yılında senarist Sergin Akyaz ile evlendi Çift 2010 yılında boşandı. Hünel, 2012 yılında boşandığı eşi Sergin Akyaz'ın kaleme aldığı Araf Zamanı isimli dizide Selin Ortaçlı, Sermin Hürmeriç, Burak Sergen, Hakan Ural, Kürşat Başar, Ayşe Kökçü ile birlikte rol aldı.