11 Eylül reyting sonuçları açıklandı! Ana haber lider kim? Afili Aşk, Sen Anlat Karadeniz reyting sıralaması nedir?

11 Eylül Çarşamba günü Kanal D ekranlarında Afilli Aşk dizisi ve ATV ekranlarında yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisi yayınlanıyor. Arama motorlarında 11 Eylül reyting sonuçları merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Afili Aşk, Sen Anlat Karadeniz reyting sıralaması belli oldu mu? İşte merak edilen detaylar... AB tablosunda oluşan sıralama şöyle; Afili Aşk, Fox Ana Haber, Afili Aşk (Özet), Korkusuz Korkak, Hava Durumu Kanal D. Total reyting grubunda oluşan sıralamalar ise şöyle; Afili Aşk, Sen Anlat Karadeniz, Fox Ana Haber, Afili Aşk (Özet), Müge Anlı ile Tatlı Sert

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 12:18 Güncelleme 12 Eylül 2019, 12:18
11 Eylül reyting sonuçları açıklandı! Ana haber lider kim? Afili Aşk, Sen Anlat Karadeniz reyting sıralaması nedir?

İÇİNDEKİLER

Ekranları başında dizileri ve programları takip eden izleyiciler her gün reyting sonuçları hakkında araştırma yapıyor. Bu kapsamda arama motorlarında 11 Eylül reyting sonuçları açıklandı mı sorusu merakla araştırılıyor. Peki, 11 Eylül Çarşamba günü reyting sonuçları belli oldu mu? İşte o sorunun yanıtı... Reyting: izleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür. Türkiye'de reyting ölçümü, Avrupa'da bir çok ülkede bu türden veriler üreten AGB Nielsen tarafından 1989 yılında başlatılmıştır. Günümüzde ise reyting ölçümlerini TNS gerçekleştiriyor.. İşte Afili Aşk, Sen Anlat Karadeniz reyting sıralaması

REYTİNG SONUÇLARI 11 EYLÜL 2019

AB tablosunda oluşan sıralama şöyle; Afili Aşk, Fox Ana Haber, Afili Aşk (Özet), Korkusuz Korkak, Hava Durumu Kanal D

Total reyting grubunda oluşan sıralamalar ise şöyle; Afili Aşk, Sen Anlat Karadeniz, Fox Ana Haber, Afili Aşk (Özet), Müge Anlı ile Tatlı Sert

SEN ANLAT KARADENİZ SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Tahir ve Nefes, Zeynep'e kol kanat gererler. Zeynep'i hakim karşısına çıkaracaklar ve Genco'dan hesap soracaklardır.

ZEYNEP ÖLDÜRÜLÜYOR

Zeynep, Genco'nun adamları tarafından adliye önünde öldürülür. Tahir, Genco'yu yakalamak için gittiğinde bir sürprizle karşılaşır.

FERHAT, GENCO'YU KAÇIRIYOR

Zeynep'in çocukluk aşkı aynı zamanda Tahir'in asker arkadaşı Ferhat, durumu öğrenince Genco'yu kaçırır.

TAHİR'İN PLANI NE?

Kafasında işkence ederek öldürmek vardır. Tahir, Ferhat'ı katil olmadan bulmak, Genco'yu hakim karşısına çıkarmak için peşlerine düşer.

AFİLİ AŞK SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Modamu heyecanla büyük bir şirket ortaklığına imza atmak için hazırlanır. Ancak Kerem'in gözaltına alınması bütün hayalleri yıkar.

Muhsin'in Kerem'e olan güvensizliği bu olayla birlikte aralarında büyük bir tartışmaya sebep olur. Kerem'in her şeyi bırakıp, evi terk etmesiyle işler daha da karıştıracaktır.

Kerem kendi ayaklarının üzerinde durayım derken kendini Özkayalı'ların evinde bulur. Ayşe, Kerem rüzgarıyla oradan oraya savrulurken Kerem'e doğru yönü gösterebilecek mi?

Sahte evliliği öğrenen Muammer'in eve beklenmedik ziyareti ise Kerem ve Ayşe'yi sırlarının ortaya çıkma tehlikesiyle karşı karşıya bırakır.

1- İzleyici Ölçümü nedir ?

İzleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.

2- İzlenme Oranı, İzlenme Payı nedir ?

İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.

3- Türkiye'deki televizyonlar için izlenme oranları (reyting) ölçümleri nasıl yapılmaktadır?

Türkiye'de reyting ölçümü, Avrupa'da bir çok ülkede bu türden veriler üreten AGB Nielsen tarafından 1989 yılında başlatılmıştır. Günümüzde ise reyting ölçümlerini TNS gerçekleştiriyor..

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren izleme ölçümleri, 21 il merkezinde ve bu il merkezlerinin 20.000 nüfus üstü kent-ilçelerinde olmak üzere Türkiyede 2201 hanede yapılmaktadır. Firmadan alınan bilgilerde söz konusu hane sayısının bu bölgelerdeki 5 yaş üzeri 38.935.633 kişiyi temsil ettiği belirtilmektedir.

4- A/B ve TOTAL ne demek?

Ölçüm yapılan dört tane grup var. A/B, C1, C2, D/E. Bu grupları oluştururken hane reisinin eğitim ve mesleğine bakılıyor. Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek.

REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı. Toplam türk televizyon seyircisinin izleme oranı %.

SHARE (İZLENME PAYI) % : Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay.