En Büyük Şaban oyuncuları kimlerdir? En Büyük Şaban filmi kaç yılında çekildi ve konusu ne?

Türk sinemasının efsane ismi olan Kemal Sunal'ın başrolünde yer aldığı En Büyük Şaban filmi bu akşam tekrar izleyici karşısına çıkıyor. Filmi ekranlarda gören izleyiciler ise merakla En Büyük Şaban filmi kaç yılında çekildi sorusuna yanıt arıyor. Peki, En Büyük Şaban oyuncuları kimlerdir? En Büyük Şaban filminin konusu ne? İşte filme dair detaylar...

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019, 20:02 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 20:02
En Büyük Şaban oyuncuları kimlerdir? En Büyük Şaban filmi kaç yılında çekildi ve konusu ne?

İÇİNDEKİLER

Usta oyuncu Kemal Sunal'ın gülerek izlediğimiz bir filmi daha bu akşam televizyon ekranlarında olacak. En Büyük Şaban filmi saat 20.00'de izleyici karşısına çıkacak. Filmi ekranlarda gören izleyiciler En Büyük Şaban filmi hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, En Büyük Şaban oyuncuları kimlerdir? En Büyük Şaban filmi kaç yılında çekildi? En Büyük Şaban filminin konusu ne?

EN BÜYÜK ŞABAN OYUNCULARI KİMLERDİR?

En Büyük Şaban filminin oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Nilgün Bubikoğlu, Kamran Usluer, Reha Yurdakul, Hikmet Karagöz gibi usta isimler yer alıyor.

EN BÜYÜK ŞABAN FİLMİ KAÇ YILINDA ÇEKİLDİ?

En Büyük Şaban filmi 1983 yılında çekilmiştir. Film, Charlie Chaplin'in Şehir Işıkları isimli filminden uyarlanmıştır.

EN BÜYÜK ŞABAN KONUSU

Hikaye, Şaban'ın memleketinden İstanbul'a amcasının oğlunu araması için gelmesiyle başlar. Otobüsten inmesiyle tokatlanması bir olur. Uyanık bir adam, Şaban'ın cebindeki parayı görür ve Şaban'a Boğaziçi Köprüsü'nün kendisinin olduğunu söyler, sonra da Boğaziçi Köprüsü'nü ona satarak Şaban'ı dolandırır ve parasını ele geçirir. Şaban da parasız kalır. Sonra Şaban adamı aramaya koyulurken kendisini asmaya çalışan başka bir adam görür ve onu kurtarır. O saatten sonra can ciğer dost olurlar; fakat kurtardığı adam Faik Bey'de bir sorun vardır. İçkici olan bu adam ayılınca hiçbir şeyi hatırlamamaktadır ve de Şaban'la da hep sarhoş anında dost olur. Ayılınca hiçbir şey hatırlamaz. Şaban, o sırada çiçek satan kör bir kıza aşık olur ve onu kurtarmak için çabalamaya başlar.