Diriliş Osman oyuncuları belli odlu mu? İşte Malhun Hatun ile ilgili detaylar

Diriliş Ertuğrul'un devam serisi olan Diriliş Osman dizisindeki oyuncular netleşmeye başladı. Diriliş Osman Malhun Hatun kimdir? Osman Gazi'nin ilk eşi olan Malhun Hatun karakterini Hazal Subaşı canlandıracak.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2019, 09:13 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 17:43
Diriliş Osman oyuncuları belli odlu mu? İşte Malhun Hatun ile ilgili detaylar

İÇİNDEKİLER

10 Aralık 2004 tarihinde Diriliş Ertuğrul dizisi, 5 sezon boyunca seyirci karşısına çıktı ve büyük bir kitleye ulaştı. 2019 yılında ise Diriliş Ertuğrul devri kapanarak, Diriliş Osman olarak devam edecek. Burak Özçivit'in başrolünde yer aldığı ve Osman Gazi'nin hayatı anlatılacak olan Diriliş Osman için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Diriliş Osman Malhun Hatun kimdir?

Diriliş Osman dizisinde Malhun Hatun Osman Gazi'nin eşidir. Malhun Hatun 1280 yılında Osman Gazi ile evlendi. Osman Bey'in bu evliliği, tamamıyla stratejik bir evliliktir. Çünkü Malhun Hatun'un babası Anadolu Selçuklu Devleti'nin veziri Ömer Abdülaziz beydir. Osman Bey bu evliliği yaparak Anadolu da en etkin beylik olma yolunda en büyük olma yolunda büyük bir adım atmıştır.

Bilindiği üzere Moğolların Selçuklu Devleti ile yaptığı savaş da ikiye ayrılmış. Anadolu da bulunan kısımda Anadolu Selçuklu Devleti kuruldu. Osman Bey de Anadolu'da bulunan Selçuklu Devleti'ni de arkasına alıp, en büyük beylik olma yolunda ilk adımı, vezirin kızını alarak gerçekleştirdi. Osman Gazi'nin ilk eşi hayattayken, daha evliliğinden 9 sene geçmesine rağmen, yine bir stratejik evlilik yaparak Kayı beyliğini daha da ileri seviyelere taşıdı. Osman Gazi'nin ilk eşi Malhun Hatun'dan olma Orhan adında bir evladı vardır.

Orhan ise zamanla Osmanlı devletinin büyümesinde çok önemli bir adımlar atmıştır ve adını tarihe Osman Gazi olarak yazdırmıştır. Diriliş Osman Dizisi Malhun Hatun Kimdir? Diriliş Ertuğrul dizisinin son sezonunda bitmesi ile beraber dizide zaman ilerlemesi olacak ve Osman Gazi, Osmanlı Devleti'nin temellerini kuracak. Dizide Malhun Hatun karakterini Hazal Subaşı canlandıracak.

Hazal Subaşı Halka dizisinde polis Bahar karakterine hayat vermişti. Ülkemizde düzenlenen güzellik yarışmalarında derece almayı başaran Hazal Subaşı, Adını Sen Koy dizisiyle ilk kez kamera karşısına çıkmıştır. 1996 yılında dünyaya gelen Hazal Subaşı, üniversite eğitimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde tamamlamıştır.

Adını Sen Koy dizisinin ardından Bir Umut Yeter dizisinde Elif karakterini oynayan Subaşı, daha sonraki süreçte Halka dizisinde rol aldı. Hazal Subaşı son olarak Diriliş Osman dizisine katıldı ve bu dizide Malhun Hatun karakterini canlandıracak. Hazal Subaşı'nın Oynadığı Diziler - Halka (Bahar) - Bir Umut Yeter (Elif) - Adını Sen Koy (Zehra)

DİRİLİŞ OSMAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diriliş Osman 1.sezonu başlangıç tarihi ile ilgili yapımcı şirketten bir açıklama gelmezken geçtiğimiz sene olduğu gibi 2019'un Eylül - Ekim aylarında başlaması bekleniyor. Diriliş Osman 1.bölüm fragmanı yayınlanır yayınlanmaz haberimizin detayından izleyebilirsiniz.

DİRİLİŞ OSMAN HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Diriliş serisinin devamı niteliğinde olan Diriliş Osman dizisi, yeni sezonda ATV ekranlarında izleyici ile buluşacak. Senarist ve yapımcı Bozdağ açıklamasında "Diriliş serimiz 'Diriliş Osman' olarak bu sezon ATV' de izleyicisiyle buluşacak. Yeni kanalımız ve yeni sezonumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.