İstanbullu Gelin, Diriliş, Kızım, Söz, Çarpışma final tarihleri! Hangi dizi ne zaman bitecek? Bu ay sonunda final yapacak diziler

Bu ay sonunda final yapacak diziler İstanbullu Gelin, Diriliş, Kızım, Söz, Çarpışma final tarihleri! Hangi dizi ne zaman bitecek? Bu sezon bir çok sevilen dizi final yaparak ekrana veda edecek. Ramazan Bayramı'nın Haziran'ın ilk haftasına denk gelmesi nedeniyle, yerli dizilerin büyük bölümü Mayıs sonunda final yapacak. 2019 da final yapacağı kesinleşen yada planlanan dizileri sizler için derledik. Peki Kanal D, Star TV, Show TV, TRT 1, Fox TV, TV 8 ve ATV kanallarında hangi diziler final yapacak? Bu sezon ekranlara hangi diziler veda edecek?

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2019, 09:24 Güncelleme 27 Mayıs 2019, 09:24
İstanbullu Gelin, Diriliş, Kızım, Söz, Çarpışma final tarihleri! Hangi dizi ne zaman bitecek? Bu ay sonunda final yapacak diziler

İÇİNDEKİLER

Bu sezon bir çok sevilen dizi final yaparak ekrana veda edecek. Aralarında İstanbullu Gelin, Diriliş Ertuğrul, Kızım, Söz ve Çarpışma dizilerinin bulunduğu önemli yapıtlar artık ekranlarda olmayacak. Peki bu sezon hangi diziler final yapacak? Her dizinin kendine göre bütçesi ve ayakta durabilmesi için belli bir reklam geliri olmak zorunda. Bazı diziler 9 reyting den aşağı aldığında zarar edebilirken, bazı diziler için 4 reyting oranı kazanca geçmesi için yeterli olabiliyor. Diriliş Ertuğrul 29 Mayıs Çarşamba günü 150. bölümüyle ekrana veda edecek. Yeni sezonda ise Burak Özçivit'in başrolünde oynayacağı Diriliş Osman yayınlanmaya başlayacak.

KIZIM

TV 8 ekranlarında yayınlanan Kızım dizisi Mayıs ayı itibariyle final yapacağı kesinleşti. Final nedeni olarak Med Yapım'ın 2019 - 2020 yeni sezonunda yeni bir dizi yapacağı oldu. Dizinin başrolünde ise Cansu Dere oynayacak.

SÖZ

Tims B Yapım'ın Söz dizisi için bu sezon final kararı alacağı iddia edildi. Söz dizisine iyi bir yerde bırakmak ve yerine Tolga Sarıtaş ile Ah Şu Çılgın Türkler isminde yeni bir diziye başlamak istediği iddia edildi

GÜLPERİ

Show TV ekranlarında yayınlanan Gülperi dizisi 3 Mayıs 2019 Cuma akşamı 30. bölümü ile final yaptı

HALKA

Halka dizisi için final kararı alındı. Özellikle 30 nisanda ekranlara gelen Halka dizisinin 1.74 reyting ile 30. sıralara kadar gerilemesi daha önce devam kararı alınan Halka dizisinin fişini çeken olay oldu

İKİZLER MEMO - CAN

27 Ekim Cumartesi günü yayın hayatına başlayan İkizler Memo – Can beklenen izlenme oranını yakalayamadı.

JET SOSYETE

Yayın hayatına Star TV'de başlayan ardından TV 8 ekranlarına transfer olan senaristliğini Gülse Birsel'in yaptığı Jet Sosyete dizisi beklenen izlenme oranlarını yakalayamaması sebebiyle final yapacak ve internet dizisi olarak yayın hayatına devam edecek.

BİZİM HİKAYE

Fox TV ekranlarında yayınlanan Med Yapım Bizim Hikaye 72.bölümü ile 30 Mayıs Perşembe günü ekranlara veda edecek.

ÇARPIŞMA

Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ,Alperen Duymaz ve Elçin Sangu gibi isimlerin yer aldığı yapımcılığını Ay Yapımın üstlendiği Çarpışma dizisi 25 Mayıs 2019 da final yaparak ekranlara veda edecek.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

5 sezondur ekranlarda yerini alan ve reyting rekorları kıran başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul 150.bölümü ile final yapacak. Senaryo gereği final yapan Diriliş Ertuğrul'un yerine başrolünü Burak Özçivit'in oynadığı Diriliş Osman dizisi başlayacak.

İSTANBULLU GELİN

İstanbullu Gelin dizisinin yönetmeni Zeynep Günay Tan İstanbullu Gelin dizisinin 3. sezonda yani 2019 da final yaparak ekranlara veda edeceğini açıkladı

2019 YILINDA HANGİ DİZİLER FİNAL YAPACAK?

Her dizinin kendine göre bütçesi ve ayakta durabilmesi için belli bir reklam geliri olmak zorunda. Bazı diziler 9 reyting den aşağı aldığında zarar edebilirken, bazı diziler için 4 reyting oranı kazanca geçmesi için yeterli olabiliyor. O sebeple bu dizi 6 reyting alırken nasıl olur da final yapar diye aklınızda soru kalmasın. Oyuncuların popüler olması, mekana harcanın fazla olması ve ayrıca kıyafetlere verilen para ile dizide kullanılacak her türlü araç ve gereçlere verilen kiralar, dizinin minimum reyting oranın belirliyor.

2019 yılında bir çok diz hayatımıza girse de bazıları 3 bölüm sonrasını göremedi ve şu an bir çok kişi ismini bile hatırlamayarak tarihe karıştı diyebiliriz. Ne yazık ki hikaye yada oyuncular harika olsa da bunu seyirciye hissettirmek ve belli bir oranda izlenmek zorunda. Aksi halde reyting canavarına yem olmaktan öteye gidemezler. İşte böylesine sıkı rekabetin olduğu bir ortamda 2019 yılında yayına başlayan dizilerde dahil olmak üzere Hangi diziler final yapacak?