Diriliş Ertuğrul final bölüm fragmanı izle! Ertuğrul öldü mü?

Diriliş Ertuğrul final bölümünde artık Moğollara karşı büyük cenk başlıyor. Bütün Türk obaları ve Berke Han Moğolları durdurmak alemi İslam için ittifak yapmıştır.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2019, 09:50 Güncelleme 30 Mayıs 2019, 09:27
Diriliş Ertuğrul final bölüm fragmanı izle! Ertuğrul öldü mü?

İÇİNDEKİLER

Diriliş Ertuğrul yine TRT 1 ekranlarına damga vurdu. Diriliş Ertuğrul finalden önceki son bölümde önemli gelişmeler yaşandı. Ertuğrul Bey Albastı'yı öldürdükten sonra abisi Gündoğdu'yu Arıkbuka'nın tuzağından kurtarmış ve obaya dönmüştü. Cenkte ağır yaralanan Turgut iyileşmiş, Ertuğrul Bey ve Gündoğdu'nun da obaya sağ salim dönmesi obayı bayram yerine çevirmişti.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 150.BÖLÜM TAHMİNLERİ

Ertuğrul ve Berke Han yaptıkları planla hem haini buldular hemde Arıkbuga'yı yakalamışlardı. Ertuğrul orada Arıkbuga'yı öldürecektir. Kıtay'ın cezasını ise Berke Han verecektir. Ardından Ertuğrul ve Berke Han vedalaşırlar. Ertuğrul Bey obasına doğru yola çıkar.

Ve artık Moğollara karşı büyük cenk başlıyor. Bütün Türk obaları ve Berke Han Moğolları durdurmak alemi İslam için ittifak yapmıştır. Artık Osmanlı Devleti'nin kurulması için tüm şartlar oluşuyor.

Halep'te Tapınaçılarla, Pasinler'de Moğollarla, Bilecik'te Bizanslılarla olan mücadele artık bir devlet olacak. Titus'u, Noyan'ı, Simon'u, Vasilyus'u, Ural'ı, Ares'i, Dragos'u, Albastı'yı dize getiren Ertuğrul Bey Osmanlı Devletinin ateşini yaktı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Ertuğrul Bey Albastı'yı öldürdükten sonra abisi Gündoğdu'yu Arıkbuka'nın tuzağından kurtarmış ve obaya dönmüştü. Cenkte ağır yaralanan Turgut iyileşmiş, Ertuğrul Bey ve Gündoğdu'nun da obaya sağ salim dönmesi obayı bayram yerine çevirmişti. Ertuğrul Bey bu mutluluğu perçinlemek üzere daha önce evlilik sözü verdiği İlbilge Hatun ile konuşmuş ve yakın zamanda bu meseleyi sonuçlandırmak istediğini bildirmişti.

ERTUĞRUL BEY VE İLBİLGE EVLENECEK Mİ?

Abisinin öldürülüşünü hazmedemeyen Sırma Arıkbuka ile iletişime geçip işbirliği yapmak istediğini söylemişti. Bunun üzerine Arıkbuka, Ertuğrul Bey'in Berke Han'ın adamlarıyla buluşacağı yeri öğrenmiş ve Ertuğrul Bey'e tuzak kurmuştur. Ertuğrul Bey bu tuzaktan kurtulabilecek mi? Sırma ve Arıkbuka'nın hain işbirliği sonucunda neler olacak?

ERTUĞRUL BEY NE YAPACAK?

Ertuğrul Bey bu mutluluğu perçinlemek üzere daha önce evlilik sözü verdiği İlbilge Hatun ile konuşmuş ve yakın zamanda bu meseleyi sonuçlandırmak istediğini bildirmişti.

BERKE HAN KİMDİR?

Berke Han, Altınordu Devleti'nin hanıdır. Moğollar'ın 1236-1242 arasındaki Doğu Avrupa seferlerinde Batu Han'ın kardeşi ve komutanıydı. 1240'lı yılların başında müslümanlığı kabul etti. Bu bağlamda, Moğol Devletleri içinde müslümanlaşan ilk hanedan Altınordu Hanedanı oldu. 1257 yılında Altınordu tahtına çıktı.

Anadolu Selçuklu hükümdarı Alaeddin Keykubad'ın kızı Melike Hatun ile evlenerek Anadolu Selçuklu sarayına damat oldu.
1259'da Litvanya ve Polonya'yı yenilgiye uğrattı ve topraklarını yağmaladı. 1265'te ise Bulgaristan ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun Trakya topraklarını yağmaladı ve bu devleti vergiye bağladı.

Saltanatı döneminde İran'a hakim olan bir diğer Moğol devleti İlhanlı İmparatorluğu ile çatışmaya başladı. İlhanlı hükümdarı Hülagü'nün 1258'de Bağdat'ı yerle bir ederek Halife'yi öldürmesi, Müslüman olan Berke'nin tepkisini çektiği gibi, Büyük Moğol Hanı Möngke'nin Azerbaycan'ı İlhanlılara vermiş olması da bir başka ihtilaf konusunu teşkil etti ve iki Moğol devleti arasında 1262 yılında sıcak çatışma başladı. 1263 yılında Kafkas Dağları'nın kuzeyine harekat düzenleyen İlhanlı Ordusu Berke'nin yeğeni Nogay Han komutasındaki Altınordu ordusu tarafından Terek Nehri yakınlarında hezimete uğratıldı.

Bu savaş Moğol devletleri arasındaki ilk askeri çatışma olduğu gibi, Büyük Moğol İmparatorluğu'ndaki ilk çatlağı da teşkil etti.

1266'da Berke Han ölürken, arkasında iç huzurunu sağlamış, Müslümanlaşmış ve barındırdığı yoğun Kıpçak nüfusu nedeniyle giderek Türkleşen bir imparatorluk bıraktı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NE ZAMAN FİNAL YAPACAK?

Yönetmenliğini Metin Günay'ın üstlendiği "Diriliş Ertuğrul"da oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Didem Balçın, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Ali Ersan Duru, Şafak Başkaya, Ayberk Pekcan, Kayra Şenocak, Arif Diren, Burçin Abdullah, Orçun İynemli, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu ve Ali Buhara Mete gibi isimlerin bulunduğu dizi 150.bölümüyle final yapacak.

.