Müge Anlı, Meryem ve Melike Tahnal cinayetiyle ilgili Palu ailesinin itirafta bulunduğunu açıkladı! 14 Ocak

Müge Anlı, Palu ailesinin itirafta bulunduğunu 14 Ocak Müge Anlı canlı yayınında açıkladı. 11 yıl önce Meryem, 10 yıl önce de küçük Melike'nin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasına anlam veremeyen Harun Palu, ailesine Müge Anlı'ya çıkmaları gerektiği konusunda baskıda bulundu. Her şey bu aşamadan sonra başladı. Müge Anlı canlı yayınına çıkan Palu ailesinin, işlediği cinayeti örtbas etmeye çalışma çabaları işe yaramadı. Müge Anlı ve ekibinin titiz çalışmaları ve Atv'nin yayın sayesinde ortaya çıkan gerçekler üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü harekete geçti ve Palu ailesi tutuklandı. Müge Anlı, canlı yayında Palu ailesinin itirafını açıkladı. Hemen akabinde de Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Palu ailesi hakkında basın açıklaması geldi.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 14 Ocak 2019, 14:27
Müge Anlı, Meryem ve Melike Tahnal cinayetiyle ilgili Palu ailesinin itirafta bulunduğunu açıkladı! 14 Ocak

İÇİNDEKİLER

Müge Anlı'daki Palu ailesi, Meryem ve Melike Tahnal'ı öldürdüğünü itiraf etti. 9 Ocak Çarşamba günü Müge Anlı canlı yayınında görgü tanıklarının korkmadan ifade vermesi sonrasında Palu ailesi Kocaeli'deki evlerinde, Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael'de canlı yayında gözaltına alınmışlardı. 2008 yılında başlayan olaylar zinciri 2019 yılında çözüldü. Takipsizlik kararı çıkartılan dosya, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkan görgü tanıkları sayesinde yeniden açıldı. Çarşamba günü gözaltına alınan Palu ailesi, 4 gün süren gözaltı süresinin ardından önce savcılığa götürüldüler, ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Dün akşam saatlerinde aile fertlerinin tamamı 'kasten adam öldürme, canavarca hislerle adam öldürme ve soybağından birini öldürme' suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmak üzere mahkemeleri açıldı ve cezaevine gönderildiler. Müge Anlı'nın olayın üzerine gitmesi, görgü tanıklarının susmaması ve Kocaeli Başsavcılığı'nın kapatılmış dosyayı yeniden açmasıyla Palu ailesi tutuklandı.

Müge Anlı 14 Ocak Pazartesi günü canlı yayında Palu ailesinin her şeyi itiraf ettiğini açıkladı. Tuncer Ustael'de diğer Palu ailesi fertleri de Melike ve Meryem'in öldüğünü itiraf ettiler. Baba Harun Bey dışında tüm aile fertleri cezaevine gönderildi.

PALU AİLESİNİN İTİRAFI

Palu ailesinin itirafına göre; Meryem ve Melike Tahnal arabanın içinde kendi kendine öldü. Ölmesinin sebebi ise Tuncer'in aç bırakması ve darp etmesi...

Müge Anlı, Tuncer Usatel'in eşi Emine Ustael'in soruşturma sırasında susma hakkını kullandığını, savcılıkta da programdaki gibi inkar ettiğini belirtti.

Tuncer Ustael'in itirafına göre; Meryem tuvalete gitmek için arabadan çıktı, geri dönmeyince merak edip bakmaya gittiler ve öldüğünü görünce de gömdüler.

KOCAELİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NIN PALU AİLESİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Palu ailesi soruşturmasında çocuklara cinsel istismar araştırılıyor...

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Palu ailesi soruşturmasında tutuklanan 6 isimden bir olan damat Tuncer Ustael'in, kayıp Meryem Tanhal'ın oğlu ile kendi 2 çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek, devam ettiğini açıkladı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Palu ailesi ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada tutuklanan Tuncer Ustael'in, 11 yıl önce kızı Melike ile kayıp olan Meryem Tanhal'ın oğlu ve kendi çocuklarına yönelik cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği bildirildi. Savcılığın açıklamasında Meryem Tanhal ile 4 yaşındaki kızı Melike'nin cesetlerini bulabilmek için yapılan kazı çalışmalarından sonuç elde edilemediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda 'Palu Ailesi Olayı' olarak bilinen olayla ilgili kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla yeniden basın açıklaması yapma gereği hasıl olmuştur. Kayıp olduğu iddia edilen Meryem Tanhal ile küçük kızı Melike Tanhal'ın kasten öldürülmesi iddiası ile Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 9 Ocak tarihinde kasten adam öldürme ve bu suça yardım suçlarından şüpheliler Emine Ustael, Harun Palu, Ayşe Palu, İsa Palu, Hava Palu, Fatih Palu ile kasten adam öldürme ve cinsel istismar suçlarından şüpheli Tuncer Ustael gözaltına alınmıştır. Soruşturmanın selameti bakımından yayın yasağı konulmuştur. Gözaltı süresince kayıp Meryem'in cesedinin bulunabileceği şüpheli Tuncer Ustael tarafından gösterilen Körfez ilçesi Tütünçiftlik semtinde yapılan kazı çalışmalarında ve yaşı küçük Melike Tanhal'ın cesedinin gömüldüğü iddia edilen Sakarya ili Ferizli ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında cesetlere ulaşılamamıştır."



ERKEK TUTUKLUKLAR KANDIRA'YA, KADIN TUTUKLULAR GEBZE'YE GÖNDERİLDİ

Açıklamanın devamında da "Gözaltında bulunan şüpheliler savunmaları alındıktan sonra 13 Ocak tarihinde Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmiş, şüphelilerden Harun Palu olay tarihinde cezaevinde olduğundan dolayı delil durumu itibariyle serbest bırakılmış, diğer şüpheliler 'kasten ve eziyet çektirerek Meryem Tanhal'ı öldürdükleri' iddiası ile Körfez Sulh Ceza Hakimliği'ne sorguya sevk edilmiş, yapılan sorgu sonucunda Körfez Sulh Ceza Hakimliği'nce Tuncer Ustael, Emine Ustael, Ayşe Palu, İsa Palu, Hava Palu ve Fatih Palu 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanmıştır. Şüpheliler Tuncer Ustael, İsa Palu, Fatih Palu, Kandıra 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na, kadın şüpheliler Emine Ustael, Ayşe Palu ve Hava Palu Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konulmuştur" denildi.

HARUN PALU BAKIMEVİNE ALINDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Palu ailesinin tüm bireylerinin tutuklanmasının ardından, ifade verdikten sonra serbest bırakılan ve yaşlılığı nedeniyle kendisine bakmakta zorlanan Harun Palu'nun durumu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce incelendi. Yetkililer, Palu'ya bakımevinde kalmayı önerdi. Palu, bu öneri üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait bakımevine alındı. Harun Palu'ya hem fiziksel hem de psikolojik olarak destek verildiği öğrenildi.



CİNSEL İSTİSMAR SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Melike Tanhal'ın öldürülmesiyle ilgili elde edilen delillerin Sakarya Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtiken açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kayıp Meryem'in küçük kızı Melike Tanhal'ın öldürülmesi ile ilgili bu soruşturmada elde edilen deliller, suç yeri olan Sakarya ili Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir. Şüpheli Tuncer U.'nun daha önce İstanbul ili Başakşehir ilçesinde kapıcılık yaptığı sırada yanlarında bulunan kayıp Meryem'in oğlu küçük R.T.'ye yönelik cinsel istismar iddiası ve yine şüphelinin kendi çocukları E.S.U. ve Z.U'ya yönelik cinsel istismar iddiası ile ilgili soruşturma derinleştirilerek devam etmektedir."

MÜGE ANLI'DAKİ PALU AİLESİ OLAYI NEDİR?

Körfez ilçesinde yaşayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor.
Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta, Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.
Öte yandan, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 9 Ocak'ta olayla ilgili olarak kayıp kadının ablası Emine ve eniştesi Tuncer Ustael ile babası Harun, annesi Havva, ağabeyi İsa ve diğer kardeşleri Fatih ile Ayşe Palu gözaltına alınmıştı.

Müge Anlı'daki Palu ailesi olayında komşulardan gelen korku dolu sözler... 13 Ocak