Diriliş'te büyük sürpriz

Giriş Tarihi 07 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 07 Mart 2018, 17:00
Diriliş’te büyük sürpriz

İÇİNDEKİLER

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da heyecan dorukta. Sultan Aleaddin'in ölmesi ile birlikte Kayı obasını çok zor günler bekliyor. Sadeddin Köpek harekete geçerek Karacahisar Kalesi'ne toplu katliam için Günalp Kılıçarslan'ı gönderiyor.

Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm ile birlikte 2 oyuncu daha diziye dahil oluyor. İşte bu bölüm ile ilgili tahminler...

Gıyaseddin, babasının ölümünde annesi Mahberi Hatun'un da parmağı olduğunu düşünür. Aralarında geçen konuşmanın ardından ''şerefimiz için Ertuğrul ölecek'' der.

ERTUĞRUL BEY TUTUKLANIR
Sultan Aleaddin'in zehirlenerek öldürülmesinin ardından Sadeddin Köpek, hemen harekete geçer. Ertuğrul Bey'i tutuklama kararı çıkartır ve saraya getirir.

Ertuğrul Bey, eli kolu bağlı bir şekilde Sadeddin'in yanına getirilir. Sadeddin, Karacahisar Kalesi'nin ele geçirildiğini, Artuk, Bamsı ve Turgut'un idam ettireleceğini söyleyerek Ertuğrul'u öfkelendirir.

KARACAHİSAR KALESİ KAYILILARIN ELİNDEN ALINIYOR
Diriliş Ertuğrul'un 109. yeni bölümü ile birlikte Engin Öztürk (Günalp) karakteri olarak diziye katılıyor. Günalp, karakteri dizide Emir Saadettin'in hafiyesi rolüyle dahil oluyor ve Karacahisar Kalesi'nin başına geçiriliyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Günalp karakteri gerçek tarihte Selçuklu döneminde yaşamış çok da önemli olmayan bir karakterdir. Ölümü ile ilgili resmi bilgiler bulunmamakla birlikte dizide de çok kalacağı düşünülmüyor.

İDAM GERÇEKLEŞECEK Mİ?
Karacahisar Kalesi'nde bulunan tüm kayı obası Alpleri zindana atılır. Bamsı, Turgut ve Artuk Bey büyük bir şok içerisinde buradan kurtulmanın yollarını arasalar da nafiledir.

Emir Sadeddin'in emri ile tüm Alpler idam için hazır hale getirilmiştir.

SUNGURTEKİN BEY GERİ DÖNDÜ
Kayı obasının bu zor günlerinde Sungurtekin, kötü haberleri işiterek uzun süre ayrı kaldığı obasına geri dönüyor. Sungurtekin'in yanında kardeşi Dündar da bulunuyor.

''ERTUĞRUL'U KURTARACAĞIM''
Ertuğrul Beyi kurtarmak için harekete geçen Sungurtekin'in bunu tek başına başarması mümkün değildir. Bu nedenle ilk olarak Karacahisar Kalesi'ne baskın düzenleyecekler.

Buradaki ayrıntıda Artuk, Turgut ve Bamsı aynı anda şaşırmışçasına bakıyorlar. Önce Bamsı ve Turgut'un kurtarılması daha sonra ise Ertuğrul Bey için harekete geçilmesi bekleniyor.