SON DAKİKA: Twitter çöktü mü? Twitter'a saatler erişim sağlanamıyor

Son dakika haberi! Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter'a erişim sağlanamıyor. Saat 03:00 sıralarında kullanıcıların akış sayfalarında 'hata oluştu' uyarısı ile birlikte güncelleme sorunu yaşandı. Peki, Twitter'da oluşan hatanın sebebi nedir? Twitter çöktü mü?  İşte merak edilen tüm detaylar...

Giriş Tarihi 17 Nisan 2021, 10:41 Güncelleme 17 Nisan 2021, 10:59
SON DAKİKA: Twitter çöktü mü? Twitter’a saatler erişim sağlanamıyor

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter'a erişim sağlanamıyor... Türkiye'den birçok kullanıcı Twitter tarafından 'bir hata oluştu' uyarısı alıyor.

Twitter'da oluşan hatanın sebebi nedir? Twitter çöktü mü? İşte merak edilen tüm detaylar...

TWİTTER ÇÖKTÜ MÜ?



"downdetector.com" adlı sitedeki bilgilere göre Twitter'a erişim sorunu bildirimleri,TSİ 03.00 sıralarında artış gösterdi ve 50 binden fazla kullanıcı platforma erişemediğini bildirdi.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin Twitter'dan açıklama geldi. Reuters'ın geçtiği habere göre, Twitter'dan yapılan açıklamada tweet'lerin yüklenemediği ve sorunun yakın zamanda çözülmesi için çalıştıkları belirtildi.

Twitter'da akış zaman zaman güncellenirken, kullanıcılar sayfalarında aşağıdaki hata ile de karşılaştı.

TWİTTER HAKKINDA
Herkese fikir ve bilgiyi anında ulaştırma misyonuyla ortaya çıkan Twitter, sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. 2006 yılında bütün büyük bilişim şirketlerinin yer aldığı San Francisco'da Jack Dorsey, Biz Stone, Noah Glass ve Evan Williams tarafından kurulan Twitter, 24 milyar Dolar gibi bir değere sahiptir.

Kullanıcılarına 140 karakterlik metin yazıp paylaşma şansı veren ve bu etkileşimler ile iletişimi kuvvetlendiren Twitter, 2015 verilerine göre 350 milyon aktif kullanıcıya sahiptir.

TWİTTER JARGONU
Trending topic (TT): Sol taraftaki en çok konuşulan 10 konunun listelendiği alana Trending Topic denir. Her ülkenin kendi TT listesi vardır ayrıca Dünya genelinde en çok konuşulan 10 konuyu gösteren bir liste de vardır.

Friday Follow (FF): Bu kısaltma takip ettiğiniz kişilerin sizi de takip etmesi içindir. Sadece cuma günleri yapılır.

Retweet (RT): Başka bir twitter kullanıcısının tweetini sizin takipçileriniz de görsün diye retweet tuşuna basıp sizin profilinizde görünmesidir.

Direct Message (DM): Başka bir twitter kullanıcısının size atmış olduğu postayı işaret eder, bir nevi e-mail işlevi görür.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN