Telegram nedir, nasıl kullanılır? Özellikleri nelerdir? Telegram ücretli mi, bedava mı?

WhatsApp'ın onay dayatmasının ardından kullanıcılar Telegram'a akın ettiler WhatsApp'ın onay dayatmasının ardından kullanıcılar Telegram'a akın ettiler. WhatsApp platformunun geçtiğimiz günlerde yayınladığı kişisel veriler ile ilgili onayının ardından kullanıcılar alternatif uygulamalara yöneldi. Kullanıcılar tarafından akın edilen platform olan Telegram ise merak konusu oldu. Peki Telegram nedir? Özellikleri nelerdir? Telegram ücretli mi?

Giriş Tarihi 11 Ocak 2021, 08:17 Güncelleme 11 Ocak 2021, 08:17
Telegram nedir, nasıl kullanılır? Özellikleri nelerdir? Telegram ücretli mi, bedava mı?

İÇİNDEKİLER

Son günlerde bir hayli kullanıcı tarafından seçim edilen Telegram uygulaması, özellikleri ve fiyatı araştırma mevzusu oldu. Peki Telegram nedir? Özellikleri nelerdir? Telegram ücretli mi? Dijital mesajlaşma uygulaması olan Telegram, iOS cihazlara APP Store; Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz yüklenilebilir. Aynı zamanda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ağustos 2013'te kurulan Telegram hem akıllı telefonlarda hem de masaüstü bilgisayarlarda kullanıma uygundur. Sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulaması olan Telegram bugüne kadar 500 milyondan fazla kişi tarafından indirildi. Şifreleme uçtan uca yapıldığı güvenlik düzeyi de son derece yüksek. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...


TELEGRAM NEDİR?

Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılan Telegram, çoklu platform desteği sunan, oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir.

Ağustos 2013'te kurulan Telegram hem akıllı telefonlarda hem de masaüstü bilgisayarlarda kullanıma uygundur. Sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulaması olan Telegram bugüne kadar milyonlarca kişi tarafından tercih edildi.

TELEGRAM UYGULAMASI ÜCRETLİ Mİ?

Dijital mesajlaşma uygulaması olan Telegram, iOS cihazlara APP Store; Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz yüklenilebilir. Aynı zamanda ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

TELEGRAM'IN SUNDUĞU ÖZELLİKLER NELERDİR?

- Telefon numarası ile kayıt olunur. Ancak telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılabilir.

- Mesajın Telegram dahil, üçüncü taraflara iletilmesi engellidir.

- Kendini belirli bir süre sonra yok eden mesaj özelliği vardır. Bu mesajlar belirlenen sürenin bitiminde gönderici ve alıcı cihazlardan otomatik silinir.

- Son görülme özelliği kapatılabilir.

WhatsApp'ın onay dayatmasının ardından kullanıcılar Telegram'a akın ettiler WhatsApp'ın onay dayatmasının ardından kullanıcılar Telegram'a akın ettiler

- Gizli sohbet imkanı sunar. Sunduğu teknoloji sayesinde Telegram bile mesajlarınızı göremez.

- Masaüstü uygulaması seçeneğiyle de kullanılabilir.

- Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye bildirim gönderilir.

- Bulut tabanlı mesajlaşma özelliği ile her platform saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerik eşleştirilir.

- Görüntülü ve sesli mesaj seçeneği vardır.


TELEGRAM'IN SAHİBİ KİM?

Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, çoklu platform desteği sunan, oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir. Ağustos 2013'te kurulan Telegram hem mobil hem de masaüstü sistemleri ile kullanıcılarına hizmet veriyor.

Sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulaması olan Telegram bugüne kadar 500 milyondan fazla kişi tarafından indirildi.


TELEGRAM MASAÜSTÜ UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Nikolai ve Pavel Durov tarafından geliştirilen bulut bazlı anlık şifreli mesajlaşma hizmeti artık masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabilecek. Whatsapp'a rakip olarak 3 sene önce yayımlanan uygulama, Facebook'un Whatsapp'ı satın almasının ardından kimi internet kullanıcılarının tepkilerini yöneltmek amacıyla tercih edilerek ilk popülerliğini kazanmıştı.

Güvenlik anlamında şifreleme sisteminin kalitesiyle bilinen Telegram uygulaması Windows işletim sistemine sahip telefonlardaki güncellemenin ardından kişisel masaüstü bilgisayarlarda da web üzerinden kullanılabilecek. Uygulamayı Windows Store'dan indirmek mümkün.

Telegram ile Windows'ta grup sohbeti ve multimedya paylaşımı yapma özelliklerinin yanı sıra, rehbere kayıtlı maksimum 100 kişiye de yayın göndermeye imkân veriyor. Yazılım ayrıca, Windowsn 10'daki Cartona ve canlı kutucuk ile bütünleşik çalışabilmesinin avantajlarını da değerlendiriyor.

Böylelikle cihaz senkronizasyonu ya da değişimlerinde konuşmaların kaybolmasının önüne geçiliyor. Şifreleme uçtan uca yapıldığı güvenlik düzeyi de son derece yüksek.