Son dakika: İnternet neden yavaş? İnternet çöktü mü? İnternet kesintisi mi var?

İnternet neden yavaş sorusunun yanıtı arama motorları üzerinden artışa geçti. Gece saatlerinde internette gezindiğinde ağırlık sorunu yaşayanlar "İnternet çöktü mü?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, internet kesintisi mi var? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Kasım 2020, 00:50 Güncelleme 28 Kasım 2020, 02:15
Son dakika: İnternet neden yavaş? İnternet çöktü mü? İnternet kesintisi mi var?

İÇİNDEKİLER

İnternet neden yavaş sorusu saat 12'den sonra yükselişe geçti. Gece saatlerinde internette ağırlık sorunu yaşayanlar "İnternet çöktü mü?" sorusuyla ilgili araştırmalar yapıyor. Peki, internet kesintisi mi var? İşte detaylar...

İNTERNET ÇÖKTÜ MÜ?

Binlerce kişi internetin ağır çalıştığına dair sorunlar bildiriyor. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

İNTERNET
İnternet bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. İnternet yerine zaman zaman sadece net sözcüğü de kullanılır.

İnternet, çok protokollü bir ağ olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak da tanımlanabilir.

İnternet dünyasında sunucular (server) ve istemciler (client) yer alır. Sunucular diğer cihazlara hizmet sağlayan makinelerdir ve direkt olarak internete bağlıdır. E-posta sunucusu, web sunucusu ve veri sunucusu bulunur ve her bir sunucu asla değişmeyen statik internet protokolü IP adresine sahiptir. IP adresleri bilgisayarların birbirini bulabilmesini sağlar.

Evinizde kullandığınız dizüstü bilgisayarlar bir sunucu değil istemcidir. Çünkü ev bilgisayarları internete, internet hizmet sağlayıcısı tarafından (ISP) direkt olmayarak bağlanır. Evinizden internete bağlanmak için internet hizmet sağlayıcısı tarafından sunulan Wi-Fi bağlantısına bağlanırsınız. İnternet hizmet sağlayıcısının sunduğu internet hizmeti sizi sunucunun IP adresine bağlar. Web sayfaları ve e-postalar sunucunun hard diskinde yer alan dosyalardır.