Valilik ve Kaymakamlık yardım başvurusu nasıl alınır?

Valilik ve Kaymakamlık yardım başvurusu nasıl yapılır? Sorusu dar gelirli vatandaşlar tarafından soruluyor. Devlet kamu kurumları aracılığıyla kadınlara, yaşlılara, hastalara, işsizlere geliri olmayana yardım yapılıyor. Geliri olmayan, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların faydalanabileceği çok sayıda kaymakamlık valilik yardımı bulunuyor.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2020, 08:08 Güncelleme 15 Aralık 2020, 10:12
Valilik ve Kaymakamlık yardım başvurusu nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

Valilik ve Kaymakamlıklardan sağlanan devlet desteklerinin tamamına başvurular yine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve ilde, ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla sağlanıyor. Valilik aracılığıyla sağlanan yardımlar arasında maddi destekler ve gıda yardımları bulunuyor.


VALİLİKLER VE KAYMAKAMLIK DESTEK ÖDEMELERİ

Maddi durumu iyi olmayan, geliri bulunmayan ya da düşük gelirli olan vatandaşlara valiliklerden çeşitli alanlarda ödemeler yapılır.

Vatandaşların içinde bulundukları durumlara göre oluşan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sağlanan bu destek ödemeleri yakacak yardımı, erzak yardımı, eğitim yardımı, maddi destek ve nakit para yardımı gibi alanlarda ödenir.

Destek Ödemeleri Listesi ve Ödeme Tutarları

Vatandaşların valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinden alabilecekleri yardımlara ilişkin liste;

* Eşi vefat etmiş geliri olmayan kadınlara aylık maaş desteği.

* Yakacak Yardımı - 500 kg kömür olarak sağlanır.

* Engelli ve 18 yaş altında olan vatandaşların ailelerine her ay maddi destek.

* İhtiyaç sahiplerine gıda yardım ödemesi.

* Yine kirasını ödeyemeyenlere aylık belli bir tutar barınma yardımı

* Çocukların sağlıkları için ihtiyacı olanlara her ay destek ödemesi

Vatandaşlar söz konusu alanlarda sağlanan destek ödemelerinden faydalanmak için belediyelere, valiliklere ve kaymakamlıklara başvuruda bulunabilirler. Başvuruların ardından ilgili kurum değerlendirme süreci başlatacak ve ödemeler o değerlendirme sonucuna göre yapılacak.

KAYMAKAMLIK YARDIM LİSTESİ

Bunların dışında kaymakamlıklarda ihtiyacı olan vatandaşlara özel destekler sağlıyor. Kaymakamlıklar tarafından sağlanan maddi yardımlara dair listyi aşağıda paylaşıyoruz. Kaymakamlık yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar da başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacaklar.

1-) 1. Grup Yardımlar Kadınlar için;

Çocuk yardımı, Doğum yardım parası, Eşi cezaevine giren kadınlar için sağlanan sosyal yardımlar, Dul kadınlara destek yardımları, Şartlı gebelik için maddi yardımlar, Bebek maması ve bez yardımı,

2-) 2. Grup Yardımlar Sağlık Alanında

Muhtaçlık maaşları, Sosyal destek yardımları, Tıbbi malzeme desteği, Yatalak hasta bezi yardımları, Engelli raporu sahiplerine maaş yardımı, Evde bakım parası ödemeleri, Şartlı sağlık destekleri.

3-) 3. Grup Yardımlar Genel

Kira yardımı, Yakacak yardımı, Proje geliştirme desteği, Eğitim/öğretim yardımı, Bayramlık ve gıda yardımı, Gıda desteği, Kıyafet desteği, Afet yardımları,65 yaş üstü maaşlar,

SOSYAL YARDIMLAR İÇİN TIKLAYINIZ