WhatsApp süresiz son özelliğiyle sorunu ortadan kaldırdı! Eğer bu tarz mesajlar geliyorsa...

Gündelik hayatımızda birçok kişi tarafından haberleşme-yazışma amacıyla kullanılan WhatsApp yaptığı güncellemede yer alan özellikleriyle sürekli gündeme geliyor. Kullanıcıların uygulamayı daha rahat kullanabilmesi için WhatsApp yeni özellikleri devreye alıyor. Mesajlaşma uygulmasına gelen son özellik kullanıcıların işine yarayacak türden. İstemediğiniz bir grup ya da kişi sohbetini 8 saat, 1 hafta ya da 1 yıl sessize alabiliyordunuz. WhatsApp yeni güncellemesiyle 1 yıl seçeneğini kaldırarak bunun yerine "her zaman" seçeneğini aktif hale getirdi.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2020, 16:35 Güncelleme 24 Ekim 2020, 19:08
WhatsApp süresiz son özelliğiyle sorunu ortadan kaldırdı! Eğer bu tarz mesajlar geliyorsa...

İÇİNDEKİLER

Aktif olarak kullandığımız mesajlaşma uygulaması WhatsApp getirdiği yeniliklerle çok konuşuluyor. Kullanıcıların en büyük problemlerinden birisi de istemediği grup ya da kişi sohbetlerini belirli süreyle sessize almasıydı. WhatsApp yaptığı son güncellemeyle bu sorunu ortadan kaldırdı. Bilindiği üzere önceden sohbetler 8 saat, 1 hafta ve 1 yıl şeklinde sessize alınabiliyordu ve bu kullanıcılar tarafından beğenilmiyordu. WhatsApp son güncellemesiyle 1 yıl seçeneğinin yerine 'her zaman' seçeneğini ekledi. Böylece kullanıcıların istediği özelliklerden birisi aktif edilmiş oldu. Şimdi milyonlarca kişi sohbetlerini her zaman seçeneğine tıklayarak kapatabiliyor.

WHATSAPP'TAN SÜRESİZ SESSİZ ÖZELLİĞİ

İstemediğiniz bir grup ya da kişi sohbetini 8 saat, 1 hafta ya da 1 yıl sessize alabiliyordunuz. WhatsApp yeni güncellemesiyle 1 yıl seçeneğini kaldırarak bunun yerine "her zaman" seçeneğini aktif hale getirdi.

WHATSAPP'IN YENİ ÖZELLİĞİ BELLİ OLDU

Sürüm numarası 2.20.202.7 olan güncellemede kullanıcıların dikkatini çekecek bir özellik geliyor. Yaşadığı sorunları support@whatsapp.com adresinden bildiren kullanıcılar otomatik cevapla karşı karşıya kalıyordu. Yeni güncellemelerle WhatsApp bu durumun önüne geçmeye hazırlanıyor.Kullanıcılar ayarlardan destek kısmına ulaşarak teknik ekiple iletişim kurabilecek.

SÜRELİ MESAJ VE FOTOĞRAF DÖNEMİ BAŞLIYOR

WhatsApp, görsel medyaları karşı tarafa yollayan kullanıcıların bu görüntüleri sonradan yok edebilmesini sağlayacak. Yani süreli mesaj yollama dönemi başlıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi bir fotoğraf, video veya GIF seçer seçmez hemen sol tarafta yer alan simgeye tıklayarak süreli bir şekilde gönderilmesini sağlayabileceksiniz.

Ancak bu sürenin ne kadar uzunlukta olacağı henüz bilinmiyor. Ancak sızan bilgilere göre kullanıcıların o kişiyle sohbeti tamamlamasıyla gönderilen içerikler (fotoğraflar) kaybolacak.

SON KONUŞULAN ÖZELLİKLER NELERDİ?

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yaptığı güncellemelerle kullanıcılarına çeşitli yenilikleri sunmaya devam ediyor. Son olarak WhatsApp bazı radikal kararlar alındığını açıkladı. Bundan sonra WhatsApp'ta kullanıcılar mahkemelik olabilir. Yetkililer yaptığı açıklamada kuralları ihlal eden kullanıcıların dava edileceğini duyurdu.

SÜRESİ DOLAN MESAJLAR

Bu sayede 1 gün, 1 hafta veya 1 ay sonra gönderdiğiniz mesajların silinmesini sağlayabileceksiniz. Böylece mesajlar iki taraf için silinmiş olacak.

MESAJ ARAMA ÖZELLİĞİ

Bu özellik sayesinde kullanıcılar mesajlar arasında daha kapsamlı ve kolay aramalar yapabilme imkanına sahip olacak.

DEPOLAMA ÖZELLİĞİ

Uygulamanın içerisinde yer alan fotoğraf, video, ses dosyası ve diğer dosyaların ne kadar yer kapladığı görülebilecek. Böylece fazla yer tutan dosyaların silinme işlemi rahatlıkla yapılacak.