WhatsApp'tan tartışmaları tamamen sona erdirecek adım! Tek dokunuşla artık...

WhatsApp tartışmaları tamamen sona erdirecek adımı atmaya hazırlanıyor. WhatsApp'ın Android beta sürümünde son olarak yapılan güncellemede kullanıcıların merakla beklediği bir özellik daha gün yüzüne çıktı. 2.20.202.7 numaraları güncellemede WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı bir özellik belli oldu. WhatsApp uygulaması içerisinde sorun yaşayan kullanıcılar durumu support@whatsapp.com adresine bildiriyor ve otomatik bir yanıt alıyordu. Söz konusu olay defalarca tartışmaya neden oluyordu. WhatsApp'ın attığı son adımla bu sorunun tamamen önüne geçilecek.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2020, 16:53 Güncelleme 21 Ekim 2020, 23:42
WhatsApp’tan tartışmaları tamamen sona erdirecek adım! Tek dokunuşla artık...

İÇİNDEKİLER

Dünyada milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılan WhatsApp yaptığı güncellemelerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. WhatsApp'ın Android beta sürümüyle bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Sürüm numarası 2.20.202.7 olan güncellemede kullanıcıların dikkatini çekecek bir özellik geliyor. Yaşadığı sorunları support@whatsapp.com adresinden bildiren kullanıcılar otomatik cevapla karşı karşıya kalıyordu. Yeni güncellemelerle WhatsApp bu durumun önüne geçmeye hazırlanıyor.

WHATSAPP'IN YENİ ÖZELLİĞİ BELLİ OLDU

Sürüm numarası 2.20.202.7 olan güncellemede kullanıcıların dikkatini çekecek bir özellik geliyor. Yaşadığı sorunları support@whatsapp.com adresinden bildiren kullanıcılar otomatik cevapla karşı karşıya kalıyordu. Yeni güncellemelerle WhatsApp bu durumun önüne geçmeye hazırlanıyor.Kullanıcılar ayarlardan destek kısmına ulaşarak teknik ekiple iletişim kurabilecek.

SÜRELİ MESAJ VE FOTOĞRAF DÖNEMİ BAŞLIYOR

WhatsApp, görsel medyaları karşı tarafa yollayan kullanıcıların bu görüntüleri sonradan yok edebilmesini sağlayacak. Yani süreli mesaj yollama dönemi başlıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi bir fotoğraf, video veya GIF seçer seçmez hemen sol tarafta yer alan simgeye tıklayarak süreli bir şekilde gönderilmesini sağlayabileceksiniz.

Ancak bu sürenin ne kadar uzunlukta olacağı henüz bilinmiyor. Ancak sızan bilgilere göre kullanıcıların o kişiyle sohbeti tamamlamasıyla gönderilen içerikler (fotoğraflar) kaybolacak.

SON KONUŞULAN ÖZELLİKLER NELERDİ?

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yaptığı güncellemelerle kullanıcılarına çeşitli yenilikleri sunmaya devam ediyor. Son olarak WhatsApp bazı radikal kararlar alındığını açıkladı. Bundan sonra WhatsApp'ta kullanıcılar mahkemelik olabilir. Yetkililer yaptığı açıklamada kuralları ihlal eden kullanıcıların dava edileceğini duyurdu.

SÜRESİ DOLAN MESAJLAR

Bu sayede 1 gün, 1 hafta veya 1 ay sonra gönderdiğiniz mesajların silinmesini sağlayabileceksiniz. Böylece mesajlar iki taraf için silinmiş olacak.

MESAJ ARAMA ÖZELLİĞİ

Bu özellik sayesinde kullanıcılar mesajlar arasında daha kapsamlı ve kolay aramalar yapabilme imkanına sahip olacak.

DEPOLAMA ÖZELLİĞİ

Uygulamanın içerisinde yer alan fotoğraf, video, ses dosyası ve diğer dosyaların ne kadar yer kapladığı görülebilecek. Böylece fazla yer tutan dosyaların silinme işlemi rahatlıkla yapılacak.