WhatsApp ne zaman düzelecek? 19 Haziran WhatsApp sorunu! Wp son görülme kalktı mı?

WhatsApp ne zaman düzelecek sorusunun yanıtı merak ediliyor. WhatsApp'ta bugün akşam saatlerinden itibaren çeşitli erişim problemleri yaşanıyor. WhatsApp'ta istediği işlemleri yapamayanlar WhatsApp çöktü mü sorusuna yanıt arıyor. Dünya genelinde yaşanan sorunun canlı arıza haritası üzerinden bakıldığında, Avrupa üzerinde yoğun olduğu görülüyor. Türkiye'de bazı illerde ara ara erişim sorunu yaşanıyor. Peki, WhatsApp son görülme kapatıldı mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Haziran 2020, 19:26 Güncelleme 19 Haziran 2020, 20:41
WhatsApp ne zaman düzelecek? 19 Haziran WhatsApp sorunu! Wp son görülme kalktı mı?

İÇİNDEKİLER

Dünyada ve Türkiye2de en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta şu saatlerde çeşitli erişim problemleri yaşanmaya başlandı. Milyonlarca insanın kullandığı WhatsApp uygulamasında son görülme sorunu da var. Peki, WhatsApp ne zaman düzelecek? 19 Haziran WhatsApp sorunu ne zaman çözülecek? Wp son görülme kalktı mı? İşte detaylar...

WHATSAPP NE ZAMAN DÜZELECEK?

WhatsApp'ta bugün son görülme sorunu ve çökme sorunu meydana geldi. Milyonlarca kullanıcı son görülmede problem olduğunu belirtiyor. WhatsApp sorununun neden kaynaklandığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak ilerleyen dakikalarda uygulamanın normal haline dönmesi bekleniyor.

WHATSAPP ÇEVRİMİÇİ ÖZELLİĞİ KAPATILDI MI?

Sosyal medyada konuşulanlara göre ise WhatsApp'ın çevrimiçi özelliği kapattığı iddia ediliyor. Ancak konu hakkında mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Canlı arıza haritası üzerinde WhatsApp sorunu şu şekilde görülüyor

WHATSAPP SON GÖRÜLME KAPATILDI MI?

Konuya dair WhatsApp'tan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar sadece kendileri isterlerse son görülme özelliğini kapatabiliyorlar. Çökme sorunundan ötürü şu anda son görülme kapalı gözüküyor.

5 YENİ ÖZELLİK GELİYOR

İKİ CİHAZ

Gelen yeniliklerden birisi dikkat çekecek türden. Artık uygulamayı iki farklı cihazdan aynı anda kullanabilme imkanınız olacak.

SÜRESİ DOLAN MESAJLAR

Bu sayede 1 gün, 1 hafta veya 1 ay sonra gönderdiğiniz mesajların silinmesini sağlayabileceksiniz. Böylece mesajlar iki taraf için silinmiş olacak.

MESAJ ARAMA ÖZELLİĞİ

Bu özellik sayesinde kullanıcılar mesajlar arasında daha kapsamlı ve kolay aramalar yapabilme imkanına sahip olacak.

DEPOLAMA ÖZELLİĞİ

Uygulamanın içerisinde yer alan fotoğraf, video, ses dosyası ve diğer dosyaların ne kadar yer kapladığı görülebilecek. Böylece fazla yer tutan dosyaların silinme işlemi rahatlıkla yapılacak.

MESAJ SİLME ÖZELLİĞİ

Bu yeni mesaj silme özelliği aracılığıyla WhatsApp'taki mesajların periyodik olarak silinmesi kolay bir hal alacak. Bu sayede artık sürekli olarak mesaj kutunuzu silmek zorunda kalmayacaksınız.

WHATSAPP HAKKINDA

WhatsApp, 2010 yılının Ocak ayında piyasaya sürülen, akıllı telefonlar için sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone platformlarında hizmet veren WhatsApp, dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir.

2G, 3G, 4G veya Wi-Fi ile çalışma özelliğine sahiptir ve kullanıcılar birbirine yazılı mesajdan hariç olarak; fotoğraf, video, ses, ücretsiz arama ve belge gönderebilir.

Şirket Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. Kısa süre içinde büyük bir kullanıcı sayısına ulaşan WhatsApp, dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı bazında en yüksek olan siber hizmetler arasında adını yazdırmıştır.

WhatsApp'ın popülaritesinin artmasıyla birlikte sosyal medya şirketi Facebook tarafından 4 Milyar dolar nakit para, 12 milyar dolar hisse senedi ve 3 milyar dolar sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere, 19 milyar dolar karşılığında satın alınmıştır.

Web WhatsApp özelliği ile birlikte internet tarayıcıları ve masaüstü programıyla da kullanıcılarına hizmet sunan WhatsApp, 06 Nisan 2016 itibariyle uçtan uca şifreleme özelliği ile kullanıcılarına yüksek güvenlikli mesaj koruma sistemini sunmuş ve tüm konuşmaları güvenli hale getirmiştir.