Instagram kullanıcılarını sevindirecek yeni özellik: Messenger Rooms nedir, özellikleri nelerdir?

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram kullanıcılarını çok sevindirecek yeni bir özellik ile gündeme geldi. Instagram Messenger Rooms özelliği sayesinde corona virüs sürecini daha kolay geçer hale getirecek. Ramazan Bayramı’nın ve hafta sonlarının sokağa çıkma yasağından dolayı evde geçirildiği şu günlerde Instagram üzerinden görüntülü sohbet de arttı. Instagram Messenger Rooms özelliği de görüntülü sohbet severleri yakından ilgilendiriyor. Peki Instagram Messenger Rooms nedir, özellikleri nelerdir?

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2020, 13:22 Güncelleme 26 Mayıs 2020, 13:29
Instagram kullanıcılarını sevindirecek yeni özellik: Messenger Rooms nedir, özellikleri nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Teknoloji severler sosyal medya uygulamalarıyla ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyor. Tüm dünya ülkelerinde milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya uygulaması Instagram, kendine yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarına daha faydalı olmayı amaçlıyor. Görüntülü konuşmaların sevdiklerinizden uzak olduğunuz şu süreçte daha da artması, Instagram Messenger Rooms özelliğini kaçınılmaz kıldı. Instagram Messenger Rooms nedir, özellikleri nelerdir? Sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

INSTAGRAM MESSENGER ROOMS NEDİR?

Instagram'da görüntülü görüşme yapmaya devam edeceksiniz; ancak fazla sayıda katılımcı olduğunda Messenger Rooms imdadınıza yetişecek. 50 katılımcıya kadar video konferansları yapabilmenizi sağlıyor. Facebook hesabı bulunmasa da, Instagram üzerinden Messenger Rooms'a bağlanabileceksiniz. Uygulamaya erişebilmek için öncelikle Instagram'ı açın ve sağ üst köşedeki "Direct "simgesine dokunun. Ardından sağ üst köşede yer alan kamera ikonuna dokunarak devam edin.

Bir sonraki adımda ise 'Bir Oda Oluştur' seçeneğine dokunun. Ekranın altındaki mavi renkteki 'Oda Yarat' ı seçtikten sonra odanıza davet etmek istediğiniz tüm kişileri seçin. Ekranın altındaki 'Gönder'e basmanızla birlikte Facebook Messenger'a yönlendirileceksiniz ve görüntülü görüşmeyi başlatabileceksiniz.