Telefon severler heyecanlandı! Apple 2500 TL’ye iPhone mu satacak? İşte bu sorunun yanıtı!

Son dönemde Apple’ın önümüzdeki günlerde tanıtacağı uygun fiyatlı iPhone modeli için son derece düşük bir etiket belirleyeceği konuşuluyor. Öyle ki pek çok kaynak bu fiyatın 2500 TL bandında olacağını savunmakta. Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer, Inc., merkezi Cupertino'da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirkettir. En bilinen donanım ürünleri Mac serisi bilgisayarlar, iPod müzik çalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch adlı akıllı saattir.

Giriş Tarihi 11 Mart 2020, 14:00 Güncelleme 11 Mart 2020, 14:00
Telefon severler heyecanlandı! Apple 2500 TL’ye iPhone mu satacak? İşte bu sorunun yanıtı!

İÇİNDEKİLER

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri Apple iPhone 9 için 2500 TL'lik fiyat etiketi mi belirleyecek? İşte bu sorunun yanıtı. Açık konuşmak gerekirse Apple gibi bir şirketin 2500TL bandında yeni bir iPhone çıkartması çok da olası görünmüyor. Tüm kasayı plastikle kaplasa bile Cupertino merkezli şirket böyle bir etikete cesaret edemez.


Kaynak: TeknolojiOku

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Açık konuşmak gerekirse Apple gibi bir şirketin 2500TL bandında yeni bir iPhone çıkartması çok da olası görünmüyor. Tüm kasayı plastikle kaplasa bile Cupertino merkezli şirket böyle bir etikete cesaret edemez.

Malum ülkemizde akıllı telefonlar için yüzde 25 ile yüzde 50 arasında ÖTV, yüzde 18 KDV, yüzde 10 TRT payı ve yüzde 1 Kültür ve Turizm Bakanlığı kesintisi yapılmakta. Dolayısıyla bu vergiler söz konusuyken, Apple gibi bir ismin 2500 TL fiyat sınırında bir cihazı satışa sunması pek de mümkün görünmüyor.

Tabi ki yine de gelecek olan resmi duyuruyu beklemek en doğrusu olacaktır. Umarız biz yanılırız ve Apple gerçekten de iPhone 9 için 2500 – 3000 TL bandında bir fiyat belirler.

Apple nedir?

Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer, Inc., merkezi Cupertino'da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirkettir.

Apple ürünleri üretiyor?

En bilinen donanım ürünleri Mac serisi bilgisayarlar, iPod müzik çalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch adlı akıllı saattir. Yazılımları arasında ise OS X ve iOS işletim sistemleri, iTunes medya tarayıcısı, Safari internet tarayıcısı ile iLife ve iWork paketleri yer almaktadır.

Apple logosunun anlamı

Steve Jobs'a göre; Apple ismi "fun, spirited and not intimidating" düşüncesi altında ortaya atılmıştır. Meyve diyetinde olan Steve Jobs çiftliğinden geri dönerken bu fikri benimsemiştir.

İlk logo Isaac Newton'un elma ağacının altında oturmasını imgeleyerek Ron Wayne tarafından tasarlanmıştır. İlerleyen süreçte Rob Janoff tarafından düzenlenip yeni logo üzerinden bir parça alınmış ve gökkuşağı renkleriyle kaplanmış elma olarak sergilenmiştir. Rob Janoff hazırlamış olduğu logoyu tek renge kavuşturarak Jobs'a sundu. Logo kirazla karıştırılmaması için ısırık imgesi kullanılmaya devam edildi. Logo halen son haliyle kullanılmaktadır.