Bildiklerinizi unutmaya başlayın! Akıllı telefonlarda bir devrin sonu geliyor! O teknoloji sayesinde...

Cep telefonlarını kullanmaya başladığımız günden bu yana hayatımızda yer alan ve sadece boyutunda küçük değişiklikler yaşanan SIM kartı döneminde artık yavaş yavaş sona geliniyor. Geliştirilen yeni teknolojiyle akıllı telefonlarda artık eSIM teknolojisini görmeye başlayacağız. Daha şimdiden milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının dikkatini çeken bu teknolojinin yakın bir süreçte kullanıma sunulması bekleniyor. Peki, nedir bu eSIM? İşte eSIM'e dair merak edilen tüm detaylar

Giriş Tarihi 07 Mart 2020, 23:48 Güncelleme 07 Mart 2020, 23:49
Bildiklerinizi unutmaya başlayın! Akıllı telefonlarda bir devrin sonu geliyor! O teknoloji sayesinde...

İÇİNDEKİLER

Dünya genelindeki milyarlarca akıllı telefon kullanıcısı yapılan yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Cep telefonlarının icat edildiği günden bu yana hayatımızda yer alan SIM kartlar gidiyor, yerine ise eSIM geliyor. Yeni dönemde eSIM, SIM kartların yerini alacak. eSIM'in ne anlama geldiği, hayat değiştirecek bir değişim olup olmadığı tartışılırken SIM kartları tarihe karıştıracak bu teknoloji hakkında bilinmeyen pek çok detay bulunuyor.

e-SIM TEKNOLOJİSİ GELİYOR

Milyonları ilgilendiren gelişme yaşandı. Sim kartları tarihe gömecek yeni teknoloji olan eSIM merak ediliyor. eSIM'in ne anlama geldiği, hayat değiştirecek bir değişim olup olmadığı tartışılıyor. İşte bu yeni teknolojiyle ilgili bilmeniz gerekenler...

eSIM elektronik bir SIM kart... Başındaki "e" kelimesi ise ingilizce "embedded" (gömülü) kelimesinin kısaltması.

Telefona takılan küçük beyaz plastik kartlar olarak tanıdığımız SIM kartların aksine, eSIM, elimizle dokunabileceğimiz fiziki bir kart değil. Akıllı telefonunuza iliştirilecek küçük bir çipten ibaret.

Ancak eSIM'in çalışabilmesi için cep telefonu operatörlerinin bu yeni teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Bu nedenle geçen yıl tanıtılan iPhone'lardan (XS ya da XS Max) birini almak istiyorsanız, operatörünüzün bu yeni teknolojiyi desteklediğinden emin olmalısınız.

eSIM'lerle artık yeni bir telefon numarası kullanmak için plastik SIM kartı değiştirmenize gerek olmayacak.

eSIM tek bir telefonda iki hat kullanmaya olanak sağlıyor. Yani örneğin, bir hattı iş için kullanırken, diğerini özel yaşantınız için kullanabilirsiniz. Ancak aynı anda sadece birini kullanabileceksiniz.

Dahası bu iki hatta, internet ve konuşma ücretleri açısından da birbirinden farklı paketler seçebileceksiniz.