Whatsapp para kazanma yöntemleri nedir? WhatsApp'tan nasıl para kazanılır?

WhatsApp'tan nasıl para kazanılır? Whatsapp para kazanma yöntemleri oldukça merak ediliyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, WhatsApp'ın para kazanmak için kullanacağı yöntemi açıkladı. Popülaritesine rağmen bir gelir modeli geliştiremeyen WhatsApp, 2009 yılında 0.99 dolarlık bir ücret karşılığında kullanılabiliyorken, 2014 yılında 22 milyar dolarlık bir anlaşma üzerine Facebook'a satılmasıyla birlikte tamamen ücretsiz hale gelmişti.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2020, 09:19 Güncelleme 12 Şubat 2020, 09:19
Whatsapp para kazanma yöntemleri nedir? WhatsApp’tan nasıl para kazanılır?

İÇİNDEKİLER

Facebook'un bünyesine katılan dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın toplamda 1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz. Kısa vadede gelir elde edebilmek adına yeni bir proje üstünde çalışan Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in yaptığı açıklama doğrultusunda, WhatsApp'ın para kazanma yöntemi belli oldu.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp'tan gelir elde edebilmek adına, platformda reklam gösterebilmeyi olanaklı kılacak bir güncelleme için çalışan şirketin, 2020 yılı içerisinde yeni reklam güncellemesini kullanıma açması bekleniyordu.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Facebook, WhatsApp'ın hayata geçirmeyi planladığı reklam güncellemesini geçici olarak rafa kaldırdı. Ancak aynı habere göre, Facebook hikâyelerinde de Instagram'da olduğu gibi reklam gösterebilmeyi sağlayan projede herhangi bir ertelenme durumu söz konusu değil.

Kısa vadede gelir elde edebilmek adına yeni bir proje üstünde çalışan Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in yaptığı açıklama doğrultusunda, WhatsApp'ın para kazanma yöntemi belli oldu.

WhatsApp Pay ödeme sisteminin, Hindistan dışındaki diğer ülkelerde de gösterdiği gelişime büyük önem verdiklerini söyleyen Zuckerberg, ekip olarak WhatsApp üzerinden para transfer etmenin, fotoğraf göndermek kadar hızlı ve kolay olabilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Diğer yandan WhatsApp, kullanıcıların uygulama sayesinde markalardan alışveriş yapabilmesi için farklı şirketlerin ürünlerinin yer aldığı vitrinler oluşturmayı planlıyor.

WHATSAPP NEDİR?

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden! WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor. WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermek ve ücretsiz telefonla görüşmek mümkün.