WhatsApp'tan milyonları etkileyecek karar! Uygulama 31 Aralık tarihinden itibaren...

Türkiye'de ve dünyada milyonlarca kişinin düzenli olarak kullandığı WhatsApp'a gelen yeni özellikler yakından takip ediyor. Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması bu kez dikkat çekecek bir gelişmeyle kullanıcılarının karşısına çıktı. WhatsApp'ın 31 Aralık tarihinden itibaren bazı Android ve iOS sürümlerine desteği keseceği konuşulmaya başlandı. Peki, WhatsApp'ın bu kararından hangi marka ve model cihazlar etkilenecek? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 14 Aralık 2019, 17:48 Güncelleme 14 Aralık 2019, 22:08
WhatsApp’tan milyonları etkileyecek karar! Uygulama 31 Aralık tarihinden itibaren...

İÇİNDEKİLER

Facebook'un bünyesinde yer alan ve yaptığı yeniliklerle gündeme gelen WhatsApp'ın yeni kararı çok konuşulacak. WhatsApp, 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren destek vermeyi kesecek. Akıllı telefon kullanıcıları konuşulan bu kararla birlikte hangi telefonlara erişimin kesileceğini merak ediyor. WhatsApp'ın yeni özelliklere daha fazla yer verebilmek için eski sürümleri gözden çıkarma kararı aldığı söyleniyor. Peki, hangi telefonlarda artık WhatsApp kullanılmayacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

31 ARALIK TARİHİNDEN İTİBAREN...

Konuyla hakkında milyonların beklediği açıklama Facebook tarafından geldi. Facebook'un "Destek" sayfasından yapılan açıklamaya göre milyonlarca telefon 2020 yılında WhatsApp'a veda edecek.

WhatsApp, Windows Mobile ve iOS 7 ile alt sürüm işletim sistemini kullanan telefonlarda yeni yılda artık çalışmayacak.

1 ŞUBAT 2020'DEN İTİBAREN...

1 Şubat 2020 tarihinden itibaren Android 2.3.7'nin altındaki telefonlar ve iOS 7 işletim sisteminden eski sürüm kullanan iPhone modelleri, WhatsApp kullanamayacak.

EN DÜŞÜK SÜRÜMLER HANGİLERİ OLACAK?

Yukarıda bahsedilen sürümlerden önceki sürümleri kullanan kullanıcıların cihazlarında WhatsApp artık çalışmayacak.

iPhone (ilk jenerasyon), iPhone 3G ve iPhone 3G S model cihazlarda WhatsApp artık bulunmuyor. iPhone 4 ile iPhone 4S model telefonlarda da WhatsApp güncelleme almıyor.

YENİ ÖZELLİKLERE ODAKLANILACAK

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp'ın yeni özelliklere odaklanabilmek için bu kararı aldığı konuşuluyor. Bilindiği üzere WhatsApp çok eski sürümlü telefonlarda kullanılmasıyla biliniyordu.